voetbalzone

'Jol ziet gedroomde assistent in technische staf Fulham afhaken'

Erik van Dam21 jun 2011, 22:29
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2011, 22:29
Advertentie

Volgens diverse Engelse media wordt Chris Hughton binnen 24 uur aangesteld als de nieuwe coach van Birmingham City. Bij die club wordt Hughton de opvolger van Alex McLeish, die op zijn beurt koos voor een overstap naar rivaal Aston Villa. Hughton zit nog zonder werk, sinds hij begin december verrassend werd ontslagen als trainer van Newcastle United.

/

Het congé van Hughton kwam als een grote verrassing, eind vorig jaar. The Magpies deden het uitstekend in hun eerste seizoen na de promotie, maar toch besloot de grillige eigenaar Mike Ashley dat het beter was als de wegen met de oefenmeester scheidden. Hughton werd nadien enkele malen in verband gebracht met Premier League-clubs, maar het werd nooit officieel bezegeld.

De laatste dagen kwam naar buiten dat Martin Jol de werkloze Hughton als de ideale assistent zag bij zijn nieuwe club, Fulham. Van 1998 tot 2008 was Hughton namelijk al assistent-trainer bij Tottenham Hotspur en in die hoedanigheid werkte hij enige tijd samen met Jol. Het lijkt er echter op dat Birmingham binnen een dag zijn komst aankondigt: Jol moet derhalve verder zoeken.

Bezig met laden …