voetbalzone

'Jong-A-Pin vervangt Pieters in basis Oranje'

06 aug 2008, 15:00
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2008, 15:00
Advertentie
De opstelling waarmee Foppe de Haan donderdagmiddag Nigeria wil verslaan lijkt bekend. De bondscoach zal waarschijnlijk kiezen voor Calvin Jong-A-Pin als linksback en Urby Emanuelson als controlerende middenvelder. Dat concludeert Voetbal International na afloop van de laatste training.

De keuze voor Jong-A-Pin is het meest opvallend. De verdediger van SC Heerenveen vervangt Erik Pieters, die niet geheel fit is. De vleugelverdediger van PSV trainde weliswaar mee, maar liep na afloop van de sessie met een zak ijs op zijn geblesseerde rechterknie. Jong-A-Pin is zijn logische vervanger.

Verder is duidelijk dat Urby Emanuelson de concurrentiestrijd heeft gewonnen van Otman Bakkal. De overige namen waren reeds aangekondigd of te verwachten: Vermeer staat op doel, Drenthe staat ondanks een lichte blessure links op het middenveld en Ryan Babel en Roy Makaay moeten voor de doelpunten zorgen.

Vermoedelijke opstelling Olympisch Oranje: Vermeer; Zuiverloon, Marcellis, Jaliens, Jong-A-Pin; De Guzman, Maduro, Emanuelson, Drenthe; Babel en Makaay.
Bezig met laden …