Jong Ajax geeft voorsprong volledig weg bij Venloos doelpuntenfestijn

Gijs Freriks21 okt 2013, 21:53
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2013, 21:53

Jong Ajax heeft maandagavond een harde nederlaag geleden. De Amsterdammers onder leiding van Alfons Groenendijk verloren op bezoek bij VVV-Venlo met liefst 5-1, nadat zij op een 0-1 voorsprong hadden gestaan. De beloften zakken hierdoor naar de vijftiende plaats, terwijl de Limburgers oprukken naar positie nummer zes in de Jupiler League.

/

Groenendijk kon in De Koel niet beschikken over onder anderen Joël Veltman, Lucas Andersen, Nicolai Boilesen en Stefano Denswil, omdat zij al in actie kwamen in de topper tegen FC Twente. Zonder dat kwartet begonnen de bezoekers erg sterk op de kunstgrasmat in Venlo en nadat Stanislav Lobotka een goede kans had gemist, tekende hij na zeven minuten voor de 0-1; de Slowaak schoot een rebound prachtig binnen. VVV ging op jacht naar de gelijkmaker en was dicht bij de 1-1, maar Yuki Otsu’s afstandsschot werd gekeerd door Mickey van der Hart. Leon de Kogel zorgde ervoor dat VVV alsnog met een voorsprong de rust inging.

Vijf minuten voor de thee benutte hij een strafschop en één minuut later kopte hij de 2-1 tegen de touwen. In het tweede bedrijf liep het VVV van René Trost , dat de laatste drie duels ongeslagen bleef, uit naar een ruime overwinning. Randy Wolters maakte de derde en vierde Venlose treffer en vlak voor tijd liet ook aanvaller Prince Rajcomar doelman Van der Hart kansloos. Ajax verloor hierdoor zijn vierde wedstrijd op rij en blijft op veertien punten staan.