Jong Ajax poetst tegen tiental PSV opnieuw ruime achterstand weg

Gijs Freriks09 dec 2013, 20:55
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2013, 20:55

Jong Ajax heeft voor de tweede keer dit seizoen een 2-0 achterstand tegen de leeftijdsgenoten van PSV weggepoetst. In Eindhoven wonnen de Amsterdammers uiteindelijk met 2-4 en maandagavond sleepten zij na een dubbele achterstand een gelijkspel (2-2) uit het vuur. Het PSV van Darije Kalezic is aan een indrukwekkende serie bezig, want van de laatste negen wedstrijden verloor het er maar één. Jong Ajax blijft op de achttiende plaats in de Jupiler League staan.

/

PSV had niet lang nodig om op voorsprong te komen op De Toekomst: Mohammed Rayhi kopte na vijf minuten de bal achter Mickey van der Hart. De bezoekers waren vooral gevaarlijk uit voorzetten en hoekschoppen, terwijl Ajax ook nauwelijks tot kansen kwam. Riechedly Bazoer schoot wel een keer net naast. Er was in de eerste helft weinig te genieten en beide ploegen hadden relatief veel overtredingen nodig. Alfons Groenendijk trachtte met Nick de Bondt en Sam Hendriks als invallers binnen de lijnen de gelijkmaker af te dwingen, maar PSV verdubbelde na een uur de marge.

Stanislav Manolev, die een prima wedstrijd speelde, schoot na een snelle uitbraak raak: 0-2. Jong Ajax voerde de druk hierna op en leek in de persoon Tobias Sana te scoren, maar zijn doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Dertien minuten voor tijd kwam de gastheer alsnog terug in de wedstrijd door een benutte strafschop van Hendriks. Sander Heesakkers had hands gemaakt en kreeg een rode kaart. Na 82 minuten kwam Ajax zelfs nog op gelijke hoogte: aanvoerder Bas Kuipers kopte een vrije trap binnen en maakte daarmee zijn eerste profdoelpunt. Ajax was nog dicht bij de 3-2, maar moest zich tevredenstellen met een punt.