voetbalzone

Jong Ajax verliest opnieuw: ‘Het is niet alleen aanvallen met een balletje’

Daniel Cabot Kerkdijk08 apr 2014, 00:10
Laatst bijgewerkt: 08 apr 2014, 00:10
Advertentie

Jong Ajax verloor maandagavond met 1-2 van FC Eindhoven. Het betekende de tweede nederlaag op rij voor de Amsterdamse beloften, die vorige week bij Willem II met liefst 7-1 onderuit gingen. Volgens coach Alfons Groenendijk was de nederlaag onnodig en had er meer ingezeten.

“Een aantal spelers heeft weer gezien dat het niet alleen aanvallen is met een balletje, maar dat je ook zal moeten verdedigen”, vertelde Groenendijk in gesprek met FOX Sports. “Daar hadden we moeite mee, vooral op het middenveld. De balans is daar een beetje weg en dan moeten ze dingen doen die ze niet zo leuk vinden: achter je man aan.”

De manier van druk zetten stond de oefenmeester ook niet aan. Het middenveld werd overlopen. “Je kunt uiteindelijk niet verwachten dat Mike van der Hoorn alle duels wint.” In de strijd om de vierde periodetitel staan de beloften er toch nog altijd goed voor. Met vijftien punten uit zeven wedstrijden neemt Jong Ajax de tweede plaats in. Koploper FC Den Bosch heeft ook vijftien punten, maar kent een beter doelsaldo. Willem II heeft veertien punten, maar een wedstrijd minder gespeeld.

Bezig met laden …