voetbalzone

Jong Ajax verschijnt maandag met Mislintat-aankoop van 6 miljoen aan aftrap

Lars Capiau02 feb 2024, 20:23
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:17
Advertentie

John van 't Schip kan spoedig weer beschikken over Sivert Mannsverk. De Noorse middenvelder zal aankomende maandag met Jong Ajax meedoen tegen Jong FC Utrecht, zo bevestigt de Amsterdamse trainer op de persconferentie in aanloop naar de topper met PSV.

"Het is de bedoeling dat hij aankomende maandag gaat spelen", zo geeft Van 't Schip prijs tijdens het perspraatje. Mannsverk, die in de zomer voor zes miljoen euro overkwam van Molde FK, lag na zijn ongelukkige debuutwedstrijd tegen FC Twente (3-1 verlies) lang uit de roulatie.

Veel langer zelfs, dan Amsterdamse fans verwacht hadden. Uiteindelijk miste de 21-jarige verdedigende middenvelder in vier maanden voetbal maar liefst zestien officiële duels wegens een slepende voetblessure.

Maar nu lijkt zijn rentree dus aanstaande. Maandag doet hij met de beloftenploeg mee, waarna hij naar verwachting spoedig zal aansluiten bij de hoofdmacht van de recordkampioen.

Ook het herstel van Branco van den Boomen vordert gestaag, zo laat de interim-trainer weten. "Dat gaat ook goed, maar hij traint nog niet mee met de groep. Dat zal nog even duren."

Zo zit Van 't Schip plotseling een stuk ruimer in zijn opties voor de nummer zes-positie. Naast de spoedig terugkerende Mannsverk en Van den Boomen kan de coach ook beschikken over Jordan Henderson, die zondag tegen PSV zijn (basis)debuut zal maken.

Bovendien werd Kian Fitz-Jim teruggeroepen van zijn huurperiode bij Excelsior, terwijl Benjamin Tahirovic door de vele afwezigen de laatste tijd veelal de honneurs waarneemt als verdedigende middenvelder.

Ahmetcan Kaplan


Een andere 'vergeten' aanwinst is Ahmetcan Kaplan. De Turkse verdediger werkt momenteel zijn potjes af bij Jong Ajax. Van 't Schip liet tijdens de persconferentie ook zijn licht schijnen op zijn ontwikkeling.

"Kaplan is fit en speelt wedstrijden van negentig minuten. Zijn prestaties gaan wel nog een beetje op en neer, maar het is een jonge en goede jongen en moet wachten op zijn moment", aldus de trainer.

Bezig met laden …