Jong Ajax wint na stroomstoring bizar spektakelstuk in Volendam

Bart Kruyt06 feb 2015, 21:32
Laatst bijgewerkt: 06 feb 2015, 21:32

Jong Ajax heeft vrijdagavond een spektakelstuk als winnaar afgesloten. De ploeg van Andries Ulderink en Jaap Stam won met 3-4 van provinciegenoot FC Volendam, dat in vijf minuten tijd nog een 0-2 achterstand had omgebogen tot een 3-2 voorsprong. Volendam gaf deze marge echter ook snel weer uit handen en ging in de tweede helft uiteindelijk kopje onder. De Noord-Hollandse derby lag een halfuur stil, vanwege een stroomstoring in Volendam en omstreken.

Het licht viel na ruim een kwartier spelen uit en dat gebeurde bij een 0-1 voorsprong voor Jong Ajax. Robert Muric had de score namens de bezoekers geopend en de Kroaat zorgde even na de stroomstoring, nadat Damian van Bruggen al op de paal had gekopt, met een schot met een zwakke rechterbeen ook voor de 0-2. Ajax leek dus op rozen te zitten, maar in de laatste vijf minuten voor rust gebeurde er van alles in het Kras Stadion en vielen er liefst vier goals te noteren.

Eerst verzorgde Brandley Kuwas de aansluitingstreffer en kort hierna kopte Kevin Brands de gelijkmaker binnen. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Kuwas Volendam voor rust zelfs nog op voorsprong, maar de knotsgekke eerste helft eindigde in 3-3, omdar Richairo Zivkovic kort voor de thee nog een strafschop benutte. De supporters in Volendam hadden hun ogen uitgekeken, maar in de tweede helft was er minder spektakel. Brands (namens Volendam) en Zivkovic (namens Ajax) misten nog kansen, maar kort voor tijd kwam er toch nog een winnaar: Django Warmerdam maakte met een heerlijk afstandsschot zijn eerste doelpunt voor Jong Ajax in de Jupiler League.