voetbalzone

Jong Engeland likt de wonden: ‘In voetbal krijg je wat je verdient’

Erik van Dam08 jun 2013, 22:08
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2013, 22:08
Advertentie
/

Engeland Onder-20 hoopte een goede prestatie neer te zetten op het EK in Israël, maar kwam bedrogen uit. Na een 0-1 nederlaag in de eerste groepswedstrijd tegen Italië ging het ook zaterdag fout: in Petach Tikva bleek Noorwegen veel te sterk en incasseerden de jonge Engelsen opnieuw een nederlaag (1-3). Bondscoach Stuart Pearce reageert teleurgesteld op de uitschakeling voor de halve finales.

Engeland won de groep in de kwalificatiecyclus en versloeg daarin twee keer de Noren. Nu ging het echter fout. “We balen, we liggen eruit. Ik denk niet dat de spelers recht hebben gedaan aan zichzelf, zowel individueel als collectief. In voetbal krijg je wat je verdient”, zegt Pearce ontgoocheld tegen Sky Sports. “Tot nu toe hebben we nog helemaal niets uit dit toernooi gehaald.”

“We moeten ons nu focussen op een netjes resultaat tegen Israël, die moeten we dan maar verslaan. Als je het shirt van Engeland draagt, is dat toch wel het minste dat je kunt doen”, denkt Pearce. “We zijn om meerdere redenen teleurgesteld en daar zullen we ons de komende dagen over buigen. Maar ik weet al dat we over twee duels bezien gewoon niet consistent genoeg waren”, aldus de bondscoach.

Bezig met laden …