voetbalzone

Jong Marokko schrikt niet van wereldgoal en verovert Afrika Cup

Rian Rosendaal09 jul 2023, 08:18
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2023, 08:18
Advertentie

Marokko Onder 23 heeft in de nacht van zaterdag op zondag de Afrika Cup veroverd. In de hoofdstad Rabat werd in de finale en na de verlenging met 2-1 gewonnen van de leeftijdgenoten van Egypte. In het Stade Moulay Abdallah waren 53.000 toeschouwers getuige van de triomf van het beloftenelftal, dat zich vanwege het bereiken van de halve finale al had geplaatst voor de Olympische Spelen in Parijs van 2024.

Aan de kant van Marokko waren er basisplaatsen voor Ismael Saibari (PSV) en Oussama El Azzouzi (Union Sint-Gillis), terwijl Younes Taha (FC Twente) en Couhaib Driouech (Excelsior) op de bank begonnen. Het thuisland kende een valse start, want Egypte nam brutaal de leiding. Mahmoud Saber liet doelman Alaa Bellaarouch kansloos met een geweldige uithaal van afstand in de bovenhoek: 0-1. Saber was even de held, maar ook snel de schlemiel. De doelpuntenmaker ontving namelijk een rode kaart toen hij Barcelona-aanvaller Abde keihard torpedeerde.

Marokko benutte de overtalsituatie optimaal: na een half uur spelen tikte Yanis Begraoui de 1-1 binnen, na goed voorbereidend werk van Bilal El Khannouss. Egypte hield met tien spelers stand en wist een verlenging uit het vuur te slepen in Rabat. De ingevallen Oussama Targhalline was uiteindelijk de grote held van de Marokkanen met een benutte vrije trap, al zag de Egyptische doelman er niet goed uit bij de inzet. Na het laatste fluitsignaal werd de eindzege op de Afrika Cup op grootse wijze gevierd door spelers en toeschouwers.

Bezig met laden …