voetbalzone

‘Jong Oranje heeft A-internationals, maar de Duitsers hebben ervaring’

Erik van Dam04 jun 2013, 22:10
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2013, 22:10
Advertentie

De Nederlander Marcel Lucassen werkt sinds 2008 voor de Duitse bond (DFB) als coördinatie- en techniektrainer. In het seizoen 2010/11 was hij ook assistent-trainer bij TSCG Hoffenheim waar hij met Ryan Babel en Edson Braafheid werkte. Lucassen traint met de Duitse talenten van de teams Onder-15 tot en met Onder-21 aan hun individuele ontwikkeling binnen het teamverband.

/

De vijftigjarige Venlonaar werd vijf jaar geleden door Matthias Sammer toegevoegd aan het technische kader van de Duitse bond en is bekend met de kracht van Jong Duitsland. Die ploeg is donderdagavond de eerste tegenstander van Jong Oranje tijdens het EK in Israël. “Cor Pot heeft van Louis van Gaal de vrije hand gekregen in het selecteren van spelers. Dat is in Duitsland niet het geval”, zegt Lucassen tegen Voetbalzone.

“Spelers als Mario Götze, Marco Reus en Julian Draxler zijn feitelijk speelgerechtigd, maar doen niet mee. In Duitsland staat momenteel de ontwikkeling van jonge talenten centraal.” Dat betekent volgens Lucassen niet dat Nederland te maken krijgt met een ploeg die kwalitatief gezien minder is. “Jong Oranje heeft veel A-internationals, maar de jonge Duitsers hebben veel ervaring”, waarschuwt Lucassen.

“Hun aanvoerder is Lewis Holtby die speelt bij Tottenham Hotspur, terwijl Matthias Ginter basisspeler is van SC Freiburg; de huidige nummer van vijf van de Bundesliga. Verder hebben ze nog Emre Can van Bayern München, Sebastian Jung van Eintracht Frankfurt en Schalke-verdediger Sead Kolasinac. Dat zijn spelers die gewend zijn om op topniveau te spelen, want dat is de Duitse competitie.”

Lees het complete interview met Marcel Lucassen woensdag op Voetbalzone

Bezig met laden …