voetbalzone

Jong Oranje-klant die indruk maakte tegen Haaland kan nieuw contract tekenen

Bart DHanis13 jun 2023, 12:49
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2023, 12:49
Advertentie

Brighton & Hove Albion-manager Roberto De Zerbi is overtuigd geraakt van de kwaliteiten van Jan Paul van Hecke en wil zijn contract bij de club verlengen en flink opwaarderen, zo meldt Voetbal International. Van Hecke kreeg in de een-na-laatste competitiewedstrijd van the Seagulls de kans om zich te bewijzen tegen Manchester City (1-1) en heeft dat gedaan.

Tijdens het duel in het American Express Community Stadium wist de Zeeuwse Van Hecke Premier League-topscorer Erling Braut Haaland onschadelijk te maken. De 23-jarige centrale verdediger blokte twee pogingen, pakte twee ballen af en maakte drie slidings. Ook aan de bal maakte Van Hecke veel indruk. Van de 33 verstuurde passes kwamen er 30 aan bij een teamgenoot, waarmee hij een passnauwkweurigheidspercentage van meer dan 90 procent liet noteren.

Voor de winterstop kwam de verdediger, die zich momenteel met Jong Oranje opmaakt voor het EK, nauwelijks aan spelen toe. Hij speelde voor het WK in Qatar slechts één keer voor Brighton en leek op weg naar de uitgang. Arne Slot zag Van Hecke graag naar Feyenoord komen, maar die transfer raakte vanwege privé-omstandigheden van de baan. Tegen het einde van het seizoen werd De Zerbi langzamerhand overtuigd van zijn kwaliteiten en besloot de club zijn contract al met een jaar te verlengen, nu kan daar dus nog een verlenging en een opwaardering bij komen.

Van Hecke werd door Brighton in 2020 overgenomen van NAC Breda. De club uit het zuiden van Engeland betaalde twee miljoen euro voor de mandekker en stalde hem vervolgens in de Eredivisie bij sc Heerenveen. Na een succesvolle periode in Friesland werd hij het seizoen daarna verhuurd aan Championship-club Blackburn Rovers, waar hij zelfs tot speler van het jaar werd uitgeroepen. Afgelopen seizoen besloot hij voor zijn kans te gaan bij Brighton en dat lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen.

Bezig met laden …