Jong Oranje met debuterende Wildschut maakt kansen niet af

Bart Kruyt25 mei 2012, 21:50
Laatst bijgewerkt: 25 mei 2012, 21:50

Jong Oranje bereidt zich voor op twee belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden, maar lijkt nog niet helemaal klaar te zijn voor de duels met Luxemburg en Bulgarije. Dinsdag werd er verloren van Jong Macedonië, iets wat nog nooit eerder gebeurde, en vrijdagavond kwam de ploeg van Cor Pot niet tot scoren tegen Oekraïne: 0-0. Dinsdag komt de ploeg weer bijeen voor de laatste fase van de voorbereiding.

Yanic Wildschut debuteerde in het elftal van Pot. De aanvaller van VVV-Venlo speelde een prima wedstrijd en kwam ook dicht bij een doelpunt, maar zag zijn inzet net over de lat scheren. Ook Georginio Wijnaldum en Leroy Fer kregen in de eerste helft goede kansen om de score te openen en na rust was Alex Schalk het gevaarlijkst. Gescoord werd er echter niet.

"Een groot gedeelte van de eerste helft speelden we heel erg goed", constateerde coach Pot op de website van OnsOranje. "Zeker in de eerste helft, waarin we Oekraïne helemaal hebben weggespeeld. Alleen zullen we de kansen beter moeten benutten. In ieder geval geeft dit optreden veel vertrouwen met het oog op de komende twee EK-kwalificatieduels met Luxemburg en Bulgarije."