voetbalzone

Jong Oranje moet voorbeeld nemen aan Klassieker: ‘Hartstocht en passie’

Peter Nusselder11 nov 2015, 10:00
Laatst bijgewerkt: 11 nov 2015, 10:00
Advertentie

De wedstrijden die Feyenoord en Ajax de afgelopen weken tegen elkaar speelden, moeten als voorbeeld dienen voor Jong Oranje. Bondscoach Fred Grim heeft zijn spelers opgedragen de Klassieker terug te kijken en verwacht dat de Nederlandse beloften strijd zullen leveren.

voetbalzone

Zelf had Grim genoten van de bekerontmoeting (door Feyenoord gewonnen) en het competitietreffen (1-1). “Beide duels waren geweldig om naar te kijken, wedstrijden naar mijn hart. Ik houd van goed en georganiseerd voetbal, maar ik vind wél dat je dat moet koppelen aan hartstocht en passie. En dát was er volop”, maakt de keuzeheer van Jong Oranje duidelijk in gesprek met De Telegraaf.

Niet alleen Feyenoord en Ajax gaven overigens het goede voorbeeld, benadrukt Grim. PSV won zondag van FC Utrecht en daar zag de bondscoach hoe Jürgen Locadia en Luciano Narsingh hun verdedigende arbeid verrichtten. “Zulke dingen moet je élke wedstrijd op kunnen brengen. In mijn beleving hóór je zo te spelen. Of het mentale aspect in Nederland opgekrikt mag worden? Vind ik wel.”

Bezig met laden …