voetbalzone

Jong Oranje reist dinsdag op volle oorlogssterkte naar EK in Israël

Thijs Post27 mei 2013, 09:34
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2013, 09:34
Advertentie

De selectie van Jong Oranje is bijna compleet. Bondscoach Cor Pot kan vanaf maandag weer beschikken over Jordy Clasie, Nick Marsman, Leroy Fer en Mike van der Hoorn. Dat meldt Voetbal International. Het viertal speelde nog play-offs voor Europees voetbal of promotie. Ola John zal de laatste zijn die zich meldt: de buitenspeler keek zondag vanaf de tribune toe hoe Benfica de bekerfinale verloor van Vitória Guimaraes (1-2).

/

Jong Oranje staat voor het EK in Israël en de eerste wedstrijd van dat toernooi vindt op 6 juni plaats, tegen de leeftijdsgenoten van Duitsland. Pot kan dan in ieder geval weer beschikken over Feyenoorder Clasie, die de voorbije dagen kampte met griepverschijnselen. Marsman promoveerde met Go Ahead Eagles naar de Eredivisie, terwijl Van der Hoorn zich met FC Utrecht plaatste voor Europees voetbal.

Fer en John zullen minder goed gemutst arriveren in Sassenheim. Fer kende een matig seizoen met FC Twente, dat ook nog eens naast plaatsing voor Europees voetbal greep. John greep met Benfica op een vervelende manier naast alle hoofdprijzen: de landstitel werd op de voorlaatste speeldag in een van de laatste speelminuten uit handen gegeven, de Europa League-finale ging in de laatste speelminuut verloren en de bekerfinale werd in winnende positie ook nog uit handen gegeven.

Bezig met laden …