voetbalzone

Jong Oranje speelt onder de maat en wordt overklast

Erik van Dam15 aug 2012, 19:32
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2012, 19:32
Advertentie
/

Jong Oranje heeft woensdagavond een modderfiguur geslagen in de vriendschappelijke ontmoeting met de leeftijdsgenoten van Italië. De ploeg van bondscoach Cor Pot speelde flets, onscherp en verdedigde allesbehalve met het mes tussen de tanden. Na 45 minuten stond de eindstand al op het bord in het Cambuurstadion (0-3).

Jong Oranje heeft op 7 september tegen Oostenrijk aan één punt voldoende om zich te plaatsen voor het EK, maar zal dan beter voor de dag moeten komen dan woensdag in Leeuwarden. Al na twee minuten openden de Italianen de score. Lorenzo Insigne, vorig seizoen goed voor achttien treffers voor Pescara en inmiddels weer spelend voor Napoli, versloeg doelman Jeroen Zoet in de verre hoek en was de plaaggeest van het Nederlands elftal in de eerste helft.

/

Na een kwartier gooide Ciro Immobile het duel al op slot. Hij passeerde twee tegenstanders en stiftte de bal fraai over Zoet heen. Oranje oogde apathisch en niemand nam initiatief. Luuk de Jong was nog wel even dreigend, maar de poging van de naar Borussia Mönchengladbach vertrokken spits werd gekeerd door de Italiaanse sluitpost. De Nederlandse beloften kwamen er gewoonweg niet aan te pas en ontsnapten na een halfuur aan de 0-3 van Insigne; hij schoot voorlangs.

Voor rust werd die score nog wel bereikt. Het was chaos troef bij Oranje en Alessandro Florenzi profiteerde optimaal. De Jong kreeg hierna zijn tweede en laatste kans van de wedstrijd; hij werkte op aangeven van Ola John de bal naast. Na de pauze was het duel meer in evenwicht, maar Italië bleef het meest gevaarlijk. In de slotfase stuitte Immobile bijvoorbeeld nog van dichtbij op Zoet. Het is in ieder geval te hopen dat Jong Oranje op 7 september beter in vorm is. De tien groepswinnaars, aangevuld met de vier beste nummers twee, nemen in het najaar deel aan de play-offs. De winnaars daarvan nemen in de zomer van 2013 deel aan het EK in Israël.

Bezig met laden …