voetbalzone

Jonge Ajacied schuldbewust: 'Mijn vader was ook best boos op mij'

Matthijs van Laar20 okt 2015, 16:01
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2015, 16:01
Advertentie

Vaclav Cerny heeft spijt van zijn keuze om in actie te komen voor het Tsjechische beloftenelftal. Het Ajax-talent had last van zijn heup, maar kwam vorige week toch in actie. Nu zit hij in de ziekenboeg. “Ik had beter naar mijn lichaam moeten luisteren, want het belangrijkste is dat ik gezond blijf”, zegt hij schuldbewust op de website van de Amsterdammers.

voetbalzone

Cerny scoorde wel en gaf ook nog een assist. “Maar eigenlijk had ik de wedstrijd niet moeten spelen. Mijn vader was ook best boos op mij. Het was een goed leermoment. Dat had niet mogen gebeuren”, beseft hij nu. Stiekem speelde het EK in Frankrijk in zijn achterhoofd mee.

“De bondscoach van Tsjechië heeft kunnen zien wat ik kan en misschien helpt dat wel om straks mee naar het EK te mogen”, aldus Cerny, die via de media in zijn vaderland verneemt dat hij in beeld zou zijn bij keuzeheer Pavel Vrba. “Dat is leuk om te horen maar natuurlijk zeker niet officieel. Ik blijf hard werken en dan zien we het later wel. Nu eerst fit worden, dat is op dit moment het belangrijkste.”

Bezig met laden …