voetbalzone

Jonge Nederlander wil meer na debuut bij Arsenal: ‘Ik ben er klaar voor’

Thijs Post04 okt 2011, 18:25
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2011, 18:25
Advertentie

Oguzhan Özyakup maakte op 20 september voor het eerst zijn opwachting in het eerste team van Arsenal. De jonge Nederlander deed dat niet onverdienstelijk, want in het Carling Cup-duel met Shrewsbury Town leverde hij de assist voor de 3-1 van Yossi Benayoun. De van AZ overgenomen middenvelder zegt dan ook dat zijn debuut nauwelijks beter had gekund.

/

“Hier heb ik drie jaar voor gewerkt”, blikt de negentienjarige Zaandammer terug op zijn periode in Noord-Londen. “Ik kwam hier in 2008 en heb alles achtergelaten. Ik was erg blij dat ik mijn debuut kon maken, ook omdat mijn ouders in het stadion zaten.”

Arsenal neemt het op 25 oktober op tegen Bolton Wanderers in de vierde ronde van het toernooi en Özyakup is er klaar voor om opnieuw in actie te komen. “Je weet het maar nooit”, doelt hij op eventuele speeltijd. “Ze zeggen altijd dat je er klaar voor moet zijn en dat ben ik. Het is zaak om de manager (Arsène Wenger, red.) te laten zien wat ik kan tijdens de training en misschien krijg ik een kans.”

Bezig met laden …