voetbalzone

‘Jongen van 130 kilometer’ opnieuw de beste voetballer van Oekraïne

Gijs Freriks29 dec 2014, 18:55
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2014, 18:55
Advertentie

Andriy Yarmolenko is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de beste speler van de Oekraïense competitie. De aanvaller van Dynamo Kiev kreeg 480 punten en daarmee bleef hij Evgen Konoplyanka (129 punten) van Dnipro en Metalist Kharkiv-middenvelder Cleiton Xavier (86) ruim voor. De top vijf wordt gecompleteerd door spits Luiz Adriano en Ruslan Rotan van Dnipro.

voetbalzone

De overige vijf genomineerden waren Alex Teixeira, Jeremain Lens, Andriy Pyatov, Dario Srna en Sergiy Sydorchuk. Dynamo Kiev-aanvaller Lens eindigde met 33 punten op de zevende plaats en moest dan ook duidelijk voorrang verlenen aan ploeggenoot Yarmolenko. “Ik ben erg blij met de waardering die ik middels deze prijs van trainers en collega’s heb gekregen. Ik wil iedereen bedanken die op mij heeft gestemd. Ik ga dit seizoen met Dynamo hard werken om meer prijzen te winnen.”

De 25-jarige Yarmolenko was dit seizoen al goed voor twaalf doelpunten en veertien assists en zou weleens aan zijn laatste maanden in dienst van Kiev bezig kunnen zijn. Zijn contract loopt nog maar tot medio 2016 door en onder meer Internazionale, AC Milan en AS Roma zouden interesse hebben in de 41-voudig international. De linkspoot, die werd geboren in Sint-Petersburg, speelt sinds 2007 voor Kiev. Yarmolenko werd door zijn toenmalige scouts al een grote toekomst voorspeld.

voetbalzone

Die zagen in Yarmolenko de ‘nieuwe Shevchenko’ en pikten hem op 130 kilometer van de stad Kiev op, toen de speler ergens op een bijveld speelde. Yarmolenko wordt sindsdien ‘de jongen van 130 kilometer’ genoemd. Zelf denkt Yarmolenko overigens niet aan een transfer: “Ik had elders kunnen tekenen, maar die club wilde geen goede transfersom betalen. Het zou daarom niet netjes zijn geweest wanneer ik weg was gaan. Ik heb met de directie afgesproken dat ik bij een bepaald bedrag weg mag, dat staat ook in mijn contract. Maar ik heb nog genoeg tijd.”

Bezig met laden …