voetbalzone

Jongere broer Kaká wordt in Amerika ploeggenoot van Henry

Bart Kruyt15 sep 2012, 14:00
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2012, 14:00
Advertentie

New York Red Bulls werd in de afgelopen transferperiode in verband gebracht met Kaká, maar erg serieus werd de belangstelling niet. De Amerikanen hebben nu alsnog iemand van de familie Dos Santos Leite aangetrokken, want het jongere broertje van Kaká heeft een contract getekend in de Big Apple. New York Red Bulls maakt op de officiële website melding van de komst van Digao.

De 27-jarige verdediger kon transfervrij worden vastgelegd en liep in de afgelopen week stage bij New York Red Bulls, de werkgever van onder meer Thierry Henry en Rafael Marquez. "Hij heeft de technische staf weten te overtuigen van zijn kwaliteiten", zegt algemeen directeur Erik Soler. "Digao heeft ervaring opgedaan bij diverse clubs in Europa en we zijn blij met zijn komst."

Digao kwam in 2004 naar Europa, toen hij mede dankzij zijn broer Kaká een contract kon tekenen bij AC Milan. De verdediger kwam echter niet verder dan een competitieduel voor i Rossoneri en werd verhuurd aan Rimini, Standard Luik, US Lecce, Crotono en Penafiel. Voor laatstgenoemde club speelde hij in het seizoen 2010/11 nog tien competitieduels, waarna hij tijdelijk uit het betaalde voetbal verdween. In de Major League Soccer vervolgt hij zijn loopbaan.

Bezig met laden …