voetbalzone

Jonker na nieuwe problemen voor Oranjevrouwen: 'Amateurisme van bovenste plank’

Noel Korteweg20 jul 2023, 12:29
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2023, 12:29
Advertentie

De voorbereiding op het WK verloopt niet soepel voor de OranjeLeeuwinnen. Onlangs moest het vrouwenelftal al uitwijken naar een andere trainingslocatie omdat het veld op het complex van Sydney FC niet geschikt was en nu bleek er nog een grote plaat te liggen op het cricketveld waarop getraind werd. Bondscoach Andries Jonker spreekt van ‘amateurisme van de bovenste plank’.

“Ging het maar een keer over voetbal”, begint de trainer in gesprek met ESPN. “Het is een geweldig veld, maar het is een cricketveld. En in het midden van een cricketveld ligt een plaat om de bal te laten stuiten. Die plaat is knalhard. Er ligt een beetje gras overheen, maar als je erop gaat sliden heb je een behoorlijk probleem. Het is gevaarlijk met het oog op blessures, dus we moeten om die plaat heen spelen.”

Dat er nog een plaat op het cricketveld lag was uiteraard niet de bedoeling. De KNVB valt echter niks te verwijten, zegt Jonker. “Wij hebben ons huiswerk gedaan. Dit leek ons de beste accommodatie. In februari is er iemand van ons hier geweest en die heeft geconstateerd dat er met een plaat niet getraind kan worden.” Het is benadrukt dat die plaat eruit moest, geeft de bondscoach aan. “En het werd ook beloofd dat die plaat eruit zou worden gehaald, maar nu bleek dat die plaat er nog steeds ligt.”

Amateurisme
“Inmiddels loop ik al een tijdje mee en als het heel moeilijk is, is het laatste wat je nodig hebt dat de trainer in paniek raakt. Dat zorgt voor onrust naar de spelers en de staf toe”, zegt Jonker. “Maar daar waar ik heel duidelijk moet zijn, ben ik dat. Ik vind dit amateurisme van de bovenste plank, zo heb ik het ook tegen de vertegenwoordiger van de FIFA gezegd. Of dit ook in het mannenvoetbal was gebeurd? Dat kan ik me niet voorstellen.” Aanstaande zondag staat de eerste groepswedstrijd op het programma voor de Oranjevrouwen. Portugal is dan de tegenstander.

Bezig met laden …