voetbalzone

João Félix sprak zondag met bijna iedereen van Atlético, behalve met één iemand

Noel Korteweg04 dec 2023, 15:29
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 03:20
Advertentie

João Félix heeft met ‘bijna iedereen’ van Atlético Madrid gesproken nadat FC Barcelona het onderlinge duel zondagavond winnend afsloot (1-0). De 24-jarige huurling sprak niet met trainer Diego Simeone. Bekend is dat de twee geen goede band hebben.

Het was uitgerekend Félix die Barça de winst op de Madrilenen bezorgde door na ruim een half uur spelen met een heerlijk stiftje raak te schieten. De Catalanen namen door de zege de derde plek over van Atlético en staan nu nog vier punten achter koploper Real Madrid.

Félix werd na afloop van de wedstrijd uiteraard gevraagd naar zijn oude werkgever. “Ik kan ontzettend goed omgaan met bijna alle spelers van Atlético. Ik wens ze altijd het allerbeste en hou ontzettend veel van ze.”

De Portugese international luistert niet naar wat mensen in de media over hem zeggen. “Ik ben altijd onderwerp van gesprek, maar ik luister niet naar wat ze allemaal zeggen. Ik ben hier bij Barcelona om een betere speler te worden en wil de club en mijn teamgenoten bedanken dat ze mij zo goed hebben opgevangen.”

“Ik heb vanavond (zondagavond, red.) met bijna iedereen gesproken, maar niet met Simeone”, sloot Félix desgevraagd af. De Argentijnse trainer wilde zelf niet ingaan op de woorden van de nummer 14 van Barcelona.

Simeone en Félix hebben allesbehalve een goede band. Zo liet de coach zijn spits eens expres de volledige tweede helft warmlopen zonder hem in te laten vallen. De problemen van Félix met Simeone stammen volgens A Bola al uit het seizoen 2020/21, toen de aanvaller zes maanden met een blessure doorspeelde en zich daarin niet erkend voelde door zijn trainer.

Een gezondheidsprofessional die banden heeft met Atlético bestempelde die situatie toentertijd als 'pesten' en heeft de club daar destijds over geïnformeerd. Volgens A Bola zouden er meer van zulke incidenten zijn geweest tijdens het verblijf van Félix in Madrid.

Bezig met laden …