voetbalzone

Jordi Cruijff: ‘Het avontuur gaat verder’

07 dec 2007, 07:26
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2007, 07:26
Advertentie
Metallurg Donetsk liet er deze week geen gras over groeien. Na het opstappen van trainer Jos Daerden besloot de Oekraïnse club om maar liefst vijftien spelers van buitenlandse komaf vervroegd met vakantie te sturen. Onder het gezelschap bevindt zich Jordi Cruijff, die bezig is aan zijn tweede seizoen in Donetsk.

“Op 9 januari hoort de selectie zich weer te melden voor de voorbereiding op de tweede seizoenshelft”, vertelt de 33-jarige Nederlander in het Algemeen Dagblad. “Maar ik kan niet ontkennen dat het onrustig is binnen de club. Voorlopig ga ik er vanuit dat het voor mij nu gewoon winterstop is en dat het avontuur verder gaat. Alle spelers hebben toch ook een contract, dat moet worden gerespecteerd.”

“Van alle buitenlanders mochten de linksback en de keeper blijven, omdat ze waarschijnlijk geen vervanger hadden onder de Oekraïense spelers”, vervolgt de zoon van Johan Cruijff. “De resultaten zijn natuurlijk niet goed. De club wil bovenin meedraaien en Europees spelen. Maar we staan op de twaalfde plaats in de competitie.”

Na het vertrek van Daerden besloot Metallurg om met uitsluitend Oekraïnse spelers in het veld te verschijnen. Het resulteerde in een plaats in de halve finale van het bekertoernooi. “De club heeft zich zonder ons nu wel voor de halve finale van de beker geplaatst. Als we de finale halen, zijn we zeker van Europees voetbal. Dus dat biedt weer perspectief. Bovendien is het al een keer eerder gebeurd dat de buitenlandse spelers opeens moesten vertrekken. Dat werd later teruggedraaid.’’

De oud-speler van Barcelona en Manchester United blijft koeltjes onder de ontstane situatie. “Ik heb met plezier bijgetekend in de zomer. Ik teken altijd maar voor één seizoen. Daarom zal de hele situatie mij niet van m'n stuk kunnen brengen. Maar er zijn wel buitenlandse jongens in de selectie met langere contracten.”
Bezig met laden …