voetbalzone

‘Jordy Clasie weigert Turkse clubs en bereikt akkoord met AZ’

Yanick Vos21 jun 2019, 06:38
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2019, 06:38
Advertentie

Jordy Clasie en AZ zijn het volgens De Telegraaf eens geworden over een vierjarig contract. Het is nu aan technisch directeur Max Huiberts om tot een akkoord te komen met Southampton over de transfersom. De verbintenis van Clasie bij the Saints loopt nog een jaar door en de middenvelder mag vertrekken. Op het laatste moment hebben ook nog Turkse clubs zich gemeld voor Clasie, maar hij heeft geen trek in een buitenlands avontuur en wil in de Eredivisie blijven.

De krant schrijft dat het niet eenvoudig zal zijn om het eens te worden over de transfersom, daar de financiële verschillen aanvankelijk fors waren. Met zijn contract in Alkmaar levert Clasie in ten opzichte van zijn salaris in Engeland. AZ hoopt dat Southampton zijn salaris van het laatste contractjaar deels wil uitkeren aan de speler, waardoor het bedrag toch enigszins in de buurt komt van het inkomen waar hij in zijn laatste jaar recht op heeft, zo klinkt het.

Southampton houdt rekening met een fors verlies bij het vertrek van Clasie. De middenvelder werd in 2015 voor 15 miljoen euro weggekocht bij Feyenoord. Inclusief zijn salaris kostte Clasie de Premier League-club een totaalbedrag van 27 miljoen euro. Het is onbekend welk bedrag Southampton dient te ontvangen van AZ. Clasie hoopt dat het snel is opgelost. De zeventienvoudig Oranje-international wil graag bij de ploeg van Arne Slot aan de slag, waar hij de opvolger is van de naar FC Utrecht vertrokken Adam Maher.

“We hadden het eventueel intern kunnen oplossen, maar wij vonden ook dat Jordy als voetballer veel overeenkomsten heeft met het ’type Maher’. Een goede voetballer, sterk in de passing”, reageert Slot in De Telegraaf. De trainer sprak telefonisch al met Clasie. “Het ging vooral veel over voetbal. Over de manier waarop wij spelen, de manier hoe ik naar hem kijk. Ik heb hem aangegeven wat zijn rol kan zijn, hoe hij binnen onze groep zou kunnen functioneren. Jordy was enthousiast.”

Mats Seuntjens, Marko Vejinovic en Björn Johnsen hebben te horen gekregen dat ze mogen vertrekken uit Alkmaar. Wanneer Clasie zijn handtekening zet bij AZ, heeft Slot zijn selectie voor komend seizoen al rond. “Ik denk dat we voldoende spelers hebben en dat we alles goed kunnen invullen, ook als we gaan schuiven. Ik ben tevreden met de selectie die we nu hebben en zal heel blij zijn als we de groep bij elkaar kunnen houden. Daar ga ik wel vanuit.”

Bezig met laden …