Jorge Jesus legt pijnpunten bloot en deelt Benfica enorme klap uit

Gijs Freriks25 okt 2015, 18:53
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2015, 18:53

Benfica is alweer tegen de derde competitienederlaag van het seizoen aangelopen. De regerend kampioen was zondagavond in de Derby de Lisboa niet opgewassen tegen het Sporting Portugal van trainer Jorge Jesus: 0-3. Benfica vindt zich nu terug op de achtste plaats in de Liga NOS, terwijl Sporting met twintig punten aan kop gaat.

Benfica deed in de eerste helft weinig met het balbezit, verdedigde dramatisch en keek na 36 minuten tegen een 0-3 achterstand aan. Teófilo Gutiérrez tikte de bal na een voorzet van Adrien Silva met wat geluk binnen en Islam Slimani kopte op aangeven van Jefferson de 0-2 achter Júlio César. Bryan Ruiz pikte ook nog zijn doelpunt mee: de ex-speler van onder meer FC Twente en PSV benutte een rebound na een eerste poging van Slimani.

Het effectieve Sporting wist zodoende bij rust al dat de eerste zege in Estádio da Luz sinds 2006 binnen was. Via Jefferson was men na een klein uur zelfs dicht bij de 0-4, maar de linkerverdediger schoot rakelings naast. Benfica speelde opnieuw niet veel klaar en leed dus een gevoelige nederlaag. In de beladen stadssstrijd werden overigens negen gele kaarten uitgedeeld.