voetbalzone

Jörgensen baalt bij PSV: 'Vervelend voor hem, maar de trainer beslist'

Bart Kruyt07 aug 2013, 15:10
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2013, 15:10
Advertentie

Mathias 'Zanka' Jörgensen zit in een uitzichtloze situatie bij PSV. De verdediger maakte vorig jaar de overstap van FC Kopenhagen, maar wist (nog) niet door te breken in het elftal van de Eindhovenaren. Jörgensen komt niet in de plannen van Phillip Cocu voor en de coach heeft de Deen dan ook niet meegenomen naar België, waar PSV woensdagavond tegen Zulte Waregem speelt.

/

Jörgensen werd vorige week ook al gepasseerd en maakte ook tegen ADO Den Haag geen deel uit van de wedstrijdselectie. "Het is geen goede ontwikkeling, dat is alles wat ik wil zeggen over deze situatie", zegt zaakwaarnemer Darryl Powell in Voetbal International. Voor PSV is het echter lastig om de 23-jarige Jörgensen na een jaar alweer te verkopen, omdat de Brabanders ook nog afscheid willen nemen van Marcelo. Cocu wil niet teveel centrumverdedigers kwijtraken.

De opvolger van Dick Advocaat kiest voor nieuwkomers Jeffrey Bruma en Karim Rekik als centraal verdedigingsduo en liet Timothy Derijck (verhuurd aan FC Utrecht) en Wilfred Bouma (kreeg geen nieuw contract) al gaan. Jörgensen speelde vorig seizoen vijf competitieduels voor PSV, waarvan vier als basisspeler, en zijn contract loopt nog drie jaar door. Marcel Brands begrijpt dat de verdediger baalt: "Het is vervelend voor hem, maar de trainer beslist", zegt de technisch manager.

Bezig met laden …