voetbalzone

‘Jörgensen is een meevoetballende spits, Kramer een type-Huntelaar’

Erik van Dam23 jul 2016, 23:00
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2016, 23:00
Advertentie

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kon vorig seizoen kiezen voor Michiel Kramer, Colin Kazim-Richards en Anass Achahbar in het centrum. Hij koos meestentijds voor Kramer en zag Kazim-Richards in januari al vertrekken nadat de situatie met hem onhoudbaar was geworden. Achahbar vertrok na het seizoen ook, maar in plaats daarvoor kwam aankoop Nicolai Jörgensen naar De Kuip.

/

Jörgensen scoorde zaterdagavond tegen Valencia en liet een goede indruk achter. Zijn rake kopbal kwam uit een goede voorzet van Eljero Elia, die het prettig vond om met de Deense aanwinst te spelen. Jörgensen voelt anders aan dan bijvoorbeeld Michiel Kramer, legt Elia uit. “Het is gewoon een meevoetballende spits, hij werkt keihard en hij heeft ook een neusje voor de goal”, zegt de aanvaller lovend.

Elia is echter ook nog steeds blij dat Kramer er is. “Kramer is meer een type-Huntelaar, die moet gewoon in de zestien blijven en van daaruit creëert hij zijn eigen kansen”, verwoordt de flankspeler aan FOX Sports. Hij zegt zich heel goed te voelen, een situatie die al in het slot van het voorgaande seizoen ontstond. Hij nam het positieve gevoel mee de zomerstop in en tekende met een tevreden gezicht bij in Rotterdam. “Iedereen heeft duidelijkheid, we weten waar we aan toe zijn”, aldus de aanvaller.

Bezig met laden …