Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jorrel Hato heeft opvolger die de zevende Abdelhak Nouri-trofee wint bij Ajax

Laatste update:

Lucas Jetten heeft maandagavond de Abdelhak Nouri-trofee ontvangen, de prijs voor het grootste talent van de Ajax-jeugdopleiding. De zestienjarige linksback van Ajax Onder 18 is daarmee de opvolger van Jorrel Hato, die de vorige editie won. Jetten ontving de prijs uit handen van de broer van Nouri.

Via de clubwebsite van Ajax reageert Jetten op zijn uitverkiezing. “Ik speel nu al tien jaar in de jeugdopleiding van Ajax en heb grote namen deze prijs in ontvangst zien nemen. Het is dan ook een eer om hier nu zelf te staan.”

Ook Directeur Voetbal Marijn Beuker was aanwezig tijdens het heuglijke moment. Jetten wordt gezien als een van de grootste verdedigende talenten in de jeugdopleiding van Ajax. De Amsterdammers pikten de in Zuid-Afrika geboren linksback in 2015 op bij amateurclub Sporting Martinus uit Amstelveen.

In het afgelopen seizoen speelde Jetten zijn wedstrijden in Ajax Onder 18. Komende zomer maakt de vleugelverdediger de overstap naar Jong Ajax. Jetten, die zijn jeugdinterlands namens Nederland speelt, ligt bij Ajax nog tot medio 2026 vast.

Jetten treedt bij Ajax in de voetsporen van een aantal grote namen. Hij is de zevende Ajacied die de trofee ontvangt sinds deze is vernoemd naar Nouri (medio 2018). Ryan Gravenberch, Naci Ünüvar, Devyne Rensch, Amourricho van Axel Dongen, Charlie Setford en Jorrel Hato gingen hem voor.

In het verleden was de prijs vernoemd naar Mister Ajax Sjaak Swart. Onder meer Rafael van der Vaart, John Heitinga, Wesley Sneijder, Hedwiges Maduro, Daley Blind, Christian Eriksen en Matthijs de Ligt wonnen de trofee in dat tijdperk.

Door zijn uitverkiezing heeft Jetten niet alleen een trofee ontvangen van Ajax. De linkspoot krijgt teven een Schoolplein 14 aangeboden door de recordkampioen, in samenwerking met de Cruyff Foundation.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Helemaal terecht. Staat al tijdje meer dan prima te voetballen en maakt een goede ontwikkeling door. Benieuwd of hij nu kan doorpakken

Hoe staat het eigenlijk met Bounida?

11 juni 2024 om 07:11

Heeft wat blessures gehad in het begin, doet af en toe leuk mee en laat goede dingen zien (zoals dat laatste kampioensduel). Maar verder laat hij nog te weinig zien voor waar ajax hem voor betaald. Maargoed, blijven nog jonge gasten. Kan zomaar weer opleven volgend seizoen

Hopelijk voor hem gaat hij een grote toekomst tegemoet, echter hoor je van velen die hem voorgingen niet veel meer...

10 juni 2024 om 21:57

Bijna alle genoemde namen zijn of nog heel jong of hebben heel veel caps en grote clubs achter hun naam staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren