voetbalzone

José Mourinho gruwelt van ‘idioten’ met complottheorie over rode kaart

Rian Rosendaal25 okt 2023, 16:31
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:21
Advertentie

José Mourinho hekelt de mensen die menen dat hij afgelopen zondag tegen AC Monza (1-0 winst) bewust een rode kaart pakte. Hij zou dat hebben gedaan om het uitduel met zijn oude werkgever Internazionale, waar hij zeer succesvol was, van zondag niet mee te hoeven maken. Mourinho snapt helemaal niets van deze complottheorie en haalt uit naar de 'idioten' die dit de wereld in hebben geslingerd.

Na de winnende treffer van Stephan El Shaarawy in blessuretijd van de ontmoeting met Monza liet Mourinho zich kennen. De voormalig trainer van onder meer Real Madrid en Inter maakte met zijn handen een huilgebaar naar de bank van Monza. Dat leverde hem een rode prent op, alweer de vierde sinds zijn komst naar de Romeinse club.

Na afloop van de nipte zege zei Mourinho in een interview dat het gebaar te maken had met een incident van vorig seizoen. “Ik zei niets beledigends. Vorig seizoen zeiden enkele mensen zonder ervaring nare dingen over ons. Ik ben eerlijk. Zij verdienden de overwinning vandaag niet”, gaf de Portugese coach een sneer richting Monza.

Mourinho is woest
Mourinho mist vanwege de schorsing de uitwedstrijd van Roma tegen Inter. Een bewuste actie, zo wordt in Italiaanse voetbalkringen beweerd. De oefenmeester gruwelt van deze complottheorie. "Veel idioten hebben dingen gezegd die alleen een idioot kan zeggen", foetert hij enkele dagen later in gesprek met Sky Italia. "Maar het is nóg idioter dat mensen uit de voetbalwereld deze bewering doen."

"Ik ben trainer van Roma, natuurlijk wil ik altijd bij mijn elftal zijn. Wat er gebeurde in de laatste minuut tegen Monza is helaas niet meer terug te draaien. Het spijt me dat ik aankomend weekeinde niet bij mijn spelers kan zijn. Of de rode kaart terecht was weet ik niet. Wat ik wél weet is dat de regels voor iedereen moeten gelden. Ik heb andere coaches ook zulke gebaren zien maken, soms nog wel erger. Maar bij mij is het altijd hetzelfde liedje."

Mourinho denkt dat de Italiaanse arbitrage hem bewust opzoekt. "Ik heb mij het hele seizoen voorbeeldig gedragen, totdat ik zondag naar de tribune werd gestuurd. Maar als mij zoiets overkomt, moeten de overige trainers ook niet gespaard worden", aldus de ervaren trainer, die koploper Inter, waarmee hij in 2010 de Champions League veroverde, hoog heeft zitten.

"We treffen een ploeg die in mijn optiek met twintig punten voorsprong kampioen moet worden. We zullen dus op topniveau moeten spelen zondag. We zullen alles geven tegen Inter, maar eerst moeten we morgen (donderdag, red.) nog spelen. En dat zal niet makkelijk worden." Mourinho verwijst met deze uitspraak naar het Europa League-duel met Slavia Praag, dat net als Roma zes punten overhield aan de eerste twee groepsduels.

[stand:13]

Bezig met laden …