voetbalzone

José Mourinho voor duizenden fans gepresenteerd als nieuwe trainer Fenerbahçe

Wessel Antes02 jun 2024, 20:16
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 22:43
Advertentie

José Mourinho is de nieuwe trainer van Fenerbahçe, zo maakt de Turkse topclub bekend via de officiële kanalen. Met Fenerbahçe gaat The Special One komende zomer deelnemen aan de kwalificatie voor de Champions League. De Portugese oefenmeester tekent voor twee jaar in Istanboel.

Afgelopen vrijdag bracht journalist Gianluca Di Marzio plotseling naar buiten dat Mourinho een akkoord had bereikt met Fenerbahçe. Sportief directeur Mário Branco, net als Mourinho van Portugese afkomst, zou zich hard hebben gemaakt voor de komst van de 61-jarige oefenmeester.

Op de sociale mediakanalen van de Turkse nummer twee van dit seizoen bevestigde de club zaterdagavond middels een videoboodschap dat Mourinho volgend seizoen de trainer zou zijn. "Hallo Fenerbahçe-fans", aldus de oefenmeester zelf. "Ik zie jullie morgen in Kadiköy. Laten we ons avontuur samen beginnen." Zondagavond maakt de club de komst van de Portugese club definitief bekend.

Mourinho werd in januari ontslagen door AS Roma, de club waarmee hij in 2022 beslag legde op de Conference League en vorig seizoen een strafschoppenserie verwijderd was van Europa League-winst. Na meerdere aanbiedingen heeft Fenerbahçe de spraakmakende trainer kunnen overtuigen weer aan de slag te gaan.

In Istanboel wordt Mourinho de opvolger van Ismail Kartal, die dit seizoen drie punten tekort kwam voor de landstitel. De Portugees krijgt de leiding over onder meer Jayden Oosterwolde, Ferdi Kadioglu, Sebastian Szymanski en Dusan Tadic. In de persoon van goaltjesdief Edin Dzeko komt Mourinho een oude bekende tegen.

Met Fenerbahçe stroomt Mourinho in tijdens de tweede kwalificatieronde van het miljardenbal. De laatste keer dat de Portugees een wedstrijd coachte in de Champions League was op 10 maart 2020, als trainer van Tottenham Hotspur. The Spurs werden destijds uitgeschakeld door RB Leipzig.

Fenerbahçe wordt Mourinho’s tiende club als hoofdtrainer. Eerder zwaaide hij de scepter bij achtereenvolgens Benfica, Leiria, FC Porto, Chelsea, Internazionale, Real Madrid, weer Chelsea, Manchester United, Tottenham Hotspur en AS Roma. Mourinho is de enige trainer die beslag wist te leggen op de Champions League, Europa League én Conference League.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …