voetbalzone

Joshua Brenet voert gesprekken met nieuwe club; transfer lijkt aanstaande

Sam Vreeswijk03 jul 2023, 19:20
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2023, 19:20
Advertentie

Joshua Brenet lijkt deze zomer te gaan vertrekken bij FC Twente. De 29-jarige rechtsback, die nog tot medio 2024 vastligt in de Grolsch Veste, ontbrak maandag op de eerste training onder nieuwe trainer Joseph Oosting, zodat hij kon onderhandelen met een andere club. Dat meldt onder meer RTV Oost maandag. Om welke club het gaat is vooralsnog onduidelijk.

Een overstap van Brenet lijkt haast onvermijdelijk. De verdediger kwam begin vorig jaar transfervrij over van TSG Hoffenheim en speelde zich in de kijker in Enschede. In 41 officiële duels namens Twente was hij goed voor 10 goals en 4 assists. Afgelopen winter genoot hij al interesse van onder meer Fulham, waarbij hij aangaf dat spelen in de Premier League nog altijd ‘een droom’ voor hem was. Toch ging de overstap niet door.

Nu lijkt er dus wel een transfer aan te komen voor Brenet. Naar welke club hij gaat is dus vooralsnog niet bekend. In de afgelopen weken werd onder meer Feyenoord genoemd, dat volgens 1908.nl al gesprekken voerde met de verdediger. Maar ook Fulham, Fenerbahçe, Besiktas en OGC Nice werden gelinkt aan de tweevoudig international.

Volgens Voetbal International is het ‘aannemelijk’ dat Brenet een avontuur aangaat in het buitenland. Ondertussen lijkt Twente zich al voor te hebben bereid op een vertrek van Brenet. Het heeft rechtsback Alfred Sampsted, die afgelopen winter transfervrij overkwam van Bodø/Glimt, onder contract staan. Daarnaast versterkte Twente zich onlangs met de van Ajax overgekomen Youri Regeer, die ook als rechtervleugelverdediger uit de voeten kan.

Bezig met laden …