voetbalzone

Journaille irriteert Deschamps: ‘Het gaat alleen maar over Ribéry’

Gijs Freriks04 jun 2014, 20:45
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2014, 20:45
Advertentie

Didier Deschamps maakt zich vooralsnog geen zorgen over de fysieke gesteldheid van Franck Ribéry. De aanvaller klaagde de afgelopen dagen over ‘mysterieuze rugklachten’, maar werd wel opgenomen in de WK-selectie van Frankrijk. De bondscoach heeft er vertrouwen in dat de sterspeler fit aan de start van het WK verschijnt.

voetbalzone

“Ik heb geen enkele reden om te denken dat Ribéry volgende week maandag niet in het vliegtuig naar Brazilië stapt, althans, nu niet”, vertelde Deschamps woensdag tijdens een persconferentie. “Ribéry weet zelf het beste wanneer de blessure te ernstig is of niet, daar gaat alleen hij over. Tegen Oekraïne speelde hij met een gebroken rib. Hoe Ribéry met de situatie omgaat? Ik ken geen speler die altijd lacht, tenzij het een robot is.”

Deschamps raakte geïrriteerd toen het journaille tijdens het persmoment vragen bleef stellen over Ribéry: “Met hoeveel onderwerpen houden jullie je bezig? Tien? Maar de persconferentie gaat nu alleen nog maar over Ribéry? Jullie praten wel veel.” Les Bleus oefenen zondag tegen Jamaica. Ribéry kwam tweeënhalve week geleden in de bekerfinale tegen Borussia Dortmund (2-0 winst) voor het laatst in actie.

Frankrijk start het WK op 15 juni met een groepswedstrijd tegen Honduras en daarna volgen ontmoetingen met Zwitserland (20 juni) en Ecuador (25). 81-voudig international Ribéry heeft dus nog anderhalve week de tijd om volledig wedstrijdfit te geraken.

Bezig met laden …