voetbalzone

Journalisten zien zwakke schakel bij PSV die Sneijder niet expliciet noemt

Wessel Antes24 okt 2023, 22:02
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:20
Advertentie

PSV staat bij rust 0-0 in het Stade Bollaert-Delelis. Het elftal van trainer Peter Bosz begon moeizaam aan het uitduel met RC Lens, maar groeide in de wedstrijd. De grootste kans was dan ook voor de Eindhovenaren, toen Hirving Lozano in de 28ste minuut de bal op de paal krulde. Tijdens de rustanalyse op RTL 7 zijn analisten Theo Janssen en Wesley Sneijder voornamelijk kritisch op het slordige spel van PSV in de opbouw.

Sneijder heeft niet genoten van PSV. “Totaal niet, alles wat we van tevoren hebben gezegd, hebben we niet teruggezien. Het was heel slordig van beide kanten. Vooral PSV ook, er is totaal geen voetbal van achteruit. Ramalho ook, die teveel wil doen. Maar het is iedereen. Veerman ook met name, die heel veel balverlies leidt.”

Ook Janssen is nog niet tevreden. “Je ziet gewoon dat PSV in de opbouw Tillman als vrije man niet kan bereiken. Ik zou zeggen, ga met één verdedigende middenvelder spelen, zet er eentje wat hoger en dan kun je er wellicht wel doorheen spelen.”

Malik Tillman
In de verslagen op X zijn journalisten Rik Elfrink (Eindhovens Dagblad) en Jeroen Kapteijns (De Telegraaf) een stuk kritischer op Bayern München-huurling Tillman. De Amerikaan, die de voorkeur krijgt boven Guus Til, speelt tot dusver een ongelukkige wedstrijd.

“Tillman heeft het zwaar bij PSV en is een van de spelers die tot nu toe niet lekker in de wedstrijd zit”, schrijft Elfrink. “Om de Fransen meer schrik aan te jagen, moet hij als aanspeelpunt vaster zijn in het verloop van de wedstrijd.”

Kapteijns licht ook Johan Bakayoko uit als teleurstellende kracht in het elftal van Bosz. “PSV is in de loop van de eerste helft beter in de wedstrijd gekomen, voetbalt aan de bal wat gemakkelijker dan Lens, maar echt een vuist maken zit er niet in. Met name Tillman en Bakayoko nog ongelukkig met hun acties.”

Elfrink stelt dat PSV slechts eenmalig gevaarlijk is geweest. "Een beetje geluk ontbrak bij het goede schot van Lozano. Verder was het best pover wat PSV te bieden had en moet er vanaf het middenveld meer creativiteit komen."

Bezig met laden …