voetbalzone

Jovanovic: ‘Ik kan het verschil met de eerste wedstrijd niet verklaren’

Erik van Dam19 jun 2010, 14:30
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2010, 14:30
Advertentie

Milan Jovanovic bezorgde Servië vrijdag de zege tegen Duitsland met de enige goal van de wedstrijd. De aanvaller is positief gestemd over de mogelijkheden van Servië om de achtste finales te bereiken na de derde wedstrijd. “Na het verlies tegen Ghana dachten we nog tien à twintig procent kans te hebben op de kwalificatie. Nu hebben we weer alle kansen.”

/

“Het was een belangrijke zege én een belangrijke doelstelling”, reageert Jovanovic een dag na de zege aan media in zijn vaderland. “Als het ons lukt de achtste finales te bereiken, zou dat een groot cadeau zijn voor mij. Ik zal dan voor eeuwig en altijd herinnerd worden in de geschiedenis van het Servische voetbal”, zegt de spits in de kranten. “Dat zal mijn kinderen en familie trots maken.”

Jovanovic, die Duitsland zeven minuten voor rust een dreun uitdeelde, ging ook nog in op zijn viering van het doelpunt. “Ik voelde me net een kat. Maar ik wist niet dat er achter de reclameborden een soort tunnel lag. Ik dacht op dat moment alleen dat het belangrijk was om te midden van onze fans te vieren. Zeker na het debacle tegen Ghana”, legde de spits uit.

Hij zegt een dag na de overwinning zelf ook niet te snappen hoe Servië zich zo positief kon omzetten na de nederlaag tegen Ghana (0-1). “Voor mij was de match tegen Ghana de slechtste die ik meemaakte met Servië. Uit de cijfers nadien bleek dat de meeste spelers twee à drie kilometer minder hadden gelopen dan anders. Dat was een grote ontgoocheling. Maar nu was onze tactiek perfect. We kregen ook meer ruimte.”

Bezig met laden …