voetbalzone

'Jovetic wil een nieuwe uitdaging en we gaan proberen hem gelukkig te maken'

Bart Kruyt29 mei 2013, 15:35
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2013, 15:35
Advertentie

Stevan Jovetic lijkt niet meer te behouden voor Fiorentina. De aanvaller wordt al geruime tijd in verband gebracht met diverse topclubs uit het buitenland en Juventus en Arsenal zijn serieus bezig met de komst van de Montenegrijn. Een transfer is zeker een mogelijkheid, want Jovetic heeft aangegeven dat hij wil vertrekken bij Fiorentina, bevestigt algemeen directeur Sandro Mencucci.

/

Volgens Mencucci heeft Jovetic de clubleiding laten weten dat hij weg wil: "Stevan wil een nieuwe uitdaging en we zullen proberen hem gelukkig te maken", zegt de directeur. Dat maakt een transfer nog geen zekerheid, want Jovetic heeft een vraagprijs van liefst dertig miljoen euro. Het is niet bekend of er clubs zijn die bereid zijn om dat bedrag op tafel te leggen voor de aanvaller.

De 23-jarige Jovetic heeft er vijf jaar bij Fiorentina opzitten, al kwam hij in een compleet seizoen (2010/11) door blessureleed niet in actie. De aanvaller speelde 116 competitiewedstrijden voor de club en wist daarin 35 keer te scoren: in het afgelopen seizoen maakte hij dertien goals in de Serie A en in het seizoen daarvoor veertien. Het contract van Jovetic in Florence loopt nog drie jaar door.

Bezig met laden …