Jubilaris Shevchenko met Oekraïne niet langs stug Canada

Matthijs van Laar08 okt 2010, 22:00
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2010, 22:00

Canada heeft Oekraïne in eigen huis verrassend op een gelijkspel weten te houden. Het thuisland, waar spits Andrei Shevchenko als eerste speler in des geschiedenis de grens van honderd interlands bereikte, moest een heuse krachttoer leveren om de opgelopen 0-2 achterstand nog weg te werken. Dat lukte uiteindelijk maar net.

/

De bezoekers uit Noord-Amerika begonnen verrassend goed aan het duel met de mede-organisator van het EK van 2012. Norwich City-aanvaller Simeon Jackson hielp Canada na twaalf minuten aan de leiding, waarna PSV’er Atiba Hutchinson de sores voor Oekraïne verergerde. De middenvelder tekende na ongeveer een half uur spelen voor de 0-2.

De thuisploeg zocht vervolgens de gehele tweede helft naar eerherstel, en vond dat via invaller Artem Milevskiy. De speler van Dynamo Kiev tekende na een uur voor de aansluitingstreffer. Niet feestvarken Shevchenko, die in de voorgaande 99 interlands 45 keer scoorde, maar Anatoliy Tymoschuck zorgde tien minuten voor tijd vervolgens voor de 2-2. Dat bleef ook de eindstand.