voetbalzone

Jubileum van De Graafschap valt in het water door zeldzame nederlaag

Thijs Post01 feb 2014, 17:36
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2014, 17:36
Advertentie

De Graafschap bestaat zaterdag precies zestig jaar en dat was reden voor de club en de supporters om uit te pakken met een jubileumshirt en sfeeracties. De spelers op het veld droegen echter niet bij aan de feeststemming, want de ploeg van trainer Jimmy Calderwood kreeg met 0-1 klop van Fortuna Sittard. Het was voor het eerst sinds 1993 dat de Limburgers wisten te winnen op De Vijverberg.

Het stadion van de Achterhoekers zat met bijna 10.000 toeschouwers ‘ouderwets’ vol, maar de fans kregen een matig duel te zien. Zonder de vertrokken sterspelers Piotr Parzyszek (Charlton Athletic) en Anco Jansen (Roda JC Kerkrade) kwam De Graafschap na een kwartier op achterstand, toen Abdelaziz Khalouta scoorde.

De Superboeren, met Nathan Kabasele in de spits en de van Vitesse gehuurde Brahim Darri op rechts, probeerden het na rust wel. De grootste kansen waren voor Dean Koolhof, maar de zoon van Jurrie Koolhof faalde in de afronding. De beste kans voor Fortuna Sittard was voor Gevaro Nepomuceno; zijn inzet ging over.

Bezig met laden …