Jubileumtreffer helpt Heracles Almelo niet aan de winst op VVV

Thijs Post11 aug 2012, 22:32
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2012, 22:32

Heracles Almelo won vorig seizoen in eigen huis met 7-0 van VVV-Venlo en hoopte in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen opnieuw op een flinke zege, maar zo ver kwam het niet. De Almeloërs waren weliswaar de betere ploeg, maar konden het voetbaljaar niet aanvangen met een driepunter. VVV, dat vorig jaar ternauwernood ontsnapte aan degradatie, keerde terug naar Limburg met een punt: 1-1.

/

VVV-Venlo had in de eerste 45 minuten van het nieuwe seizoen in de Eredivisie weinig te vertellen, maar ging wel met een 1-1 tussenstand naar de kleedkamers voor de thee. Dat hadden de Limburgers te danken aan Bryan Linssen, die even voor de pauze met een fraai schot de gelijkmaker op het scorebord zette uit een aanval die leek te zijn doodgebloed. Heracles was echter de betere ploeg, maar kwam net als de bezoekers slechts een keer tot scoren.

Dat gebeurde na een klein kwartier. Luis Pedro gaf voor na een pass van Ben Rienstra en via VVV-doelman Niki Mäenpää kwam de bal voor de voeten van Everton. De Braziliaan faalde niet en zorgde voor een jubileumtreffer: het was voor Heracles doelpunt nummer vijfhonderd in de Eredivisie. Na die treffer kwam VVV een aantal maal goed weg: Guus Joppen werkte een bal van de lijn, Samuel Armenteros krulde de bal tegen de buitenkant van de paal en een uitstekende vrije trap van Willie Overtoom werd uit het doel geslagen door Mäenpää.

/

Omdat Linssen vlak voor rust voor de gelijkmaker tekende kon VVV met een schone lei aan de tweede helft beginnen. Hoewel Heracles onveranderd domineerde, kregen de bezoekers zowaar een aantal prima mogelijkheden. Zo ging een vlammend schot van Yanic Wildschut maar net langs het doel van Remko Pasveer, terwijl Uche Nwofor even later (na een knappe individuele actie) datzelfde deed.

Het was Overtoom die namens Heracles weer eens voor wat gevaar zorgde. De Kameroener slalomde prachtig het strafschopgebied in en zocht de korte hoek, maar vond Mäenpää op zijn pad. Aan de andere kant schoot de van Feyenoord overgenomen Van Haaren hard op de lat en was ook Robert Cullen nog gevaarlijk. Zo kreeg VVV na de pauze zelfs de beste kansen, maar moesten beide partijen genoegen nemen met een punt.