Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jude Bellingham wordt mogelijk geschorst op het EK: UEFA start onderzoek naar middenvelder van Engeland

Laatste update:

De UEFA is een onderzoek gestart naar Jude Bellingham. De 21-jarige middenvelder maakte zondagavond tegen Slowakije vlak voor tijd de gelijkmaker, waardoor Engeland nog een verlenging wist af te dwingen in de kwartfinale van het EK. Op beelden die zijn gemaakt vlak na het vieren van zijn treffer, is te zien dat Bellingham een gebaar met zijn hand bij zijn kruis maakt.

Engeland leek zondagavond lange tijd uitgeschakeld te gaan worden door Slowakije, daar de Slowaken lang op een 0-1 voorsprong stonden. Diep in de blessuretijd dwong Bellingham met een rake omhaal alsnog een verlenging af. In die verlenging tekende Harry Kane vervolgens voor de winnende goal: 2-1.

Op beelden die zijn gemaakt na het vieren van het doelpunt is te zien dat Bellingham, mogelijk in de richting van de Slowaakse bank, een gebaar maakt met zijn hand bij zijn kruis. Dat heeft de UEFA doen besloten om een onderzoek in te stellen.

De UEFA zegt dat het kijkt naar ‘potentiële schending van de basisregels van fatsoenlijke gedrag’. Mocht Bellingham uiteindelijk schuldig worden bevonden, dan is het mogelijk dat hij wordt geschorst voor de volgende EK-wedstrijd van Engeland, zaterdag tegen Zwitserland.

Zelf liet Bellingham zich zondagavond via X al uit over het gebaar dat hij maakte. “Een inside joke naar wat goede vrienden die bij de wedstrijd aanwezig waren. Ik heb niets dan respect voor hoe Slowakije speelde vanavond”, was zijn verklaring.

Eerder dit jaar maakte Cristiano Ronaldo ook een obsceen gebaar, tijdens een wedstrijd van Al-Nassr richting het publiek. Hij werd toen voor een wedstrijd geschorst.

Het lijkt erop dat voor Bellingham de kans op een boete groter is dan de kans op een schorsing. De mogelijke straf zal uiteindelijk deels afhangen van de uitleg van Bellingham zelf en hoe het Slowaakse team tegen het incident aankijkt.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Gebeurt toch helemaal niets, actie voor de bühne

1 juli 2024 om 19:23
0

Geef hem de sneu-bokaal, maar geen schorsing nodig

Lijkt mij meer op een fles champagne die opengetrokken wordt, groetjes michiel kramer

Wat een domme gozer is dat dan. Waarom dit risico nemen?

1 juli 2024 om 19:31
0

Het is zeker een dom gebaar, we moeten alleen niet vergeten dat hij 20 is en er veel van hem verwacht wordt dit EK.

1 juli 2024 om 19:58
0

Hij is 21 jaar oud. En waarom is dat relevant? Daarnaast worden er van wel meerdere voetballers veel verwacht dit EK, maar hij is een van de enigen die weer raar loopt te doen. Zelfs een 16-jarige Yamal gedraagt zich volwassener. Al vind ik een schorsing ver gaan voor het gedrag.

1 juli 2024 om 20:13
0

Haha het is niet moeilijk je volwassen te gedragen op je 16e, als jongste op zo'n toernooi. Het is wel lastig om je de komende 6 jaar netjes te blijven gedragen. Kom op man, op die leeftijd doen we toch allemaal dingen waar we ons nu voor kapot schamen. Zeker onder zulke druk en bij zulke successen

1 juli 2024 om 20:20
0

Het is een Engelsman van 21.....die vallen allemaal onder de categorie "domme gozer"

1 juli 2024 om 21:17
0

Voor de kick? Iets doen wat niet mag.

Zou echt een onzin schorsing zijn btw. Goal in ee laatste minuut van de extra tijd, hij laat zich gaan, dus laat hem gaan.

Hier ga je hem toch niet voor schorsen? Simeone deed precies het zelfde. Hij was gewoon de reddende engel gister, maar hij moet zeker wat aan zijn spel gaan doen voor de komende wedstrijden, want ik vind hem als real fan heel zwak spelen dit ek, maar heeft wel 2 goals gemaakt waaronder een prachtige.

1 juli 2024 om 19:29
0

Obscene gebaren in een stadion waar kinderen zitten kun je prima voor schorsen. Simeone deed hetzelfde inderdaad. En dat is ook geen groot voorbeeld over hoe je normaal gedrag vertoont. 1 wedstrijdje voorwaardelijk lijkt me prima.

1 juli 2024 om 19:42
0

Maar volgens mij heeft Simeone niks gekregen. Je moet niet met verschillende maten gaan meten.

1 juli 2024 om 20:08
0

Obsceen? Wat zijn we toch weer preuts geworden.

1 juli 2024 om 20:14
0

Je moet niet met verschillende maten gaan meten? Dat zou dan betekenen dat elke arbitrale fout een einde van een regel zou zijn.

1 juli 2024 om 20:33
0

Het niet meten met verschillende maten juist zorgt voor consistentie en eerlijkheid in het spel. Als je elke arbitrale fout als het einde van een regel beschouwt, negeer je de noodzaak van een eerlijke en gelijkwaardige behandeling in alle situaties. Het gaat erom dat dezelfde regels voor iedereen op dezelfde manier worden toegepast, zodat er geen sprake is van willekeur of voorkeur. Inplaats van een einde maken aan die regel (wat trouwens echt een heel dom voorbeeld is). Dan moeten ze maar die arbiter gaan straffen.

1 juli 2024 om 20:38
0

Lekker terug naar de jaren 50. Wat een onzin.

Zijn echt nog kinderen dit. In doen en laten nog verre van volwassen. Want deze bewegingen kun je zo goed achterwege laten laten. Geen charme deze kid

Over een paar jaar mag je geen scheet meer laten. Spugen op het veld direct rood.

Waarom zou je hem hier voor schorsen. Tis niet heel netjes nee, boeiend.

Storm in een glas water. Ze gaan de superster van dit EK niet zomaar schorsen. Vind Bellingham een geweldige speler, maar zal op moeten passen met zijn maniertjes.

1 juli 2024 om 19:46
0

Superster van dit ek? Nou ik als Real Madrid fan vind hem totaal niet goed spelen en zeker niet zijn gebruikelijk niveau. Als ik zou moeten kiezen voor een ster dit ek is het nico Williams of Musiala. Hoe erg ik ook van Jude hou. Hij komt dit EK nog niet eens in de buurt van zijn eigen niveau. Dat kan je allemaal aanrekenen op die coach van hun, want het spel is gewoon drama.

1 juli 2024 om 19:58
0

Voornamelijk een ster buiten dit EK, maar als je onder de kritiek van het land zo'n goal weet te maken, dan ben je een superster

1 juli 2024 om 20:10
0

Bellingham is zeer zeker een superster, maar voor zijn doen speelt hij voetballend gezien een zwak EK.

1 juli 2024 om 21:38
0

Maar ja dat kan je over elke speler zeggen. Een Kane, Sake en Foden zijn ook zwak. Bij Engeland ligt het echt wel meer aan Southgate dan aan de spelers.

1 juli 2024 om 21:45
0

Vergeet Xhaka niet ajb, die is voor mij de grote ster op dit EK.

En hier gaan ze Bellingham niet voor straffen hoor, dan kunnen ze bij baseball het hele veld ruimen

Er gebeurt in mijn optiek niet zoveel, maar ik vind wel dat bellingham over het algemeen best wel nare maniertjes heeft. Maarja, dat hoort bij vedettes blijkbaar..

Tsja dat is inderdaad niet zo netjes van Bellingham maar de UEFA zal er niks van vinden.

Het is maar waar je tijd aan wilt besteden

Simeone krijgt niks terwijl die het overduidelijk doet om te provoceren maar ze gaan wel een hele onderzoek instellen naar iets wat hij met vrienden heeft besloten. Erg raar om iemand nu wel te schorsen voor gebaren. Maar goed de UEFA dus het verbaasd me niet zoveel wat die gasten steeds doen daar.

1 juli 2024 om 21:31
0

Tja, iets met vrienden kan ook heel stupide zijn. Een beetje een slappe reden, ondanks dat ik een schorsing ook niet nodig vind.

1 juli 2024 om 21:37
0

Die beweging heeft die ook al gedaan bij een Real Madrid wedstrijd hoor. Dit is niet de eerste keer.

1 juli 2024 om 21:52
0

Nee okee, dat kan prima. Des te meer reden om er mee te stoppen en gewoon enigszins beschaafd te gaan juichen.

Komt er geen onderzoek naar de Engelse fans die steeds ballen op het veld gooide?

Ik hoop dat de Uefa ook mijn scorito in ogenschouw neemt en hem niet schorst. Ik ben net met mijn comeback bezig. Dus ik vind schorsen overdreven.

Laat die jongen toch. Niets aan het handje

2 juli 2024 om 08:47
0

Waar al die moraalridders hier zich zoal druk om weten te maken. Beetje emotie, beetje frustratie lekker laten gaan

2 juli 2024 om 20:20
0

Denk dat het gewoon een soort formaliteit is, kan me namelijk moeilijk voorstellen dat ze hier serieus werk van gaan maken.

Schorsen die handel en de weg plaveien voor Nederland!

Man man man waar we ons zoal niet druk om maken zeg. Die jongen was gefrustreerd dat het allemaal niet lukte, is waarschijnlijk de gehele wedstrijd uitgedaagd en laat zich nu even gaan. Poeh poeh we moeten hem dan maar meteen schorsen. Want ieder ander kan zich in zo een situatie goed in de hand houden, zoveel zelfbeheersing hebben we uiteraard wel.
Hij is ook maar een mens van vlees en bloed, heeft ook nu eenmaal emoties.

Tsja. Zou het apart vinden als hij geschorst wordt daarvoor, maar zou het ook wel weer begrijpen (als je kijkt naar de organisatie Uefa).

Verder zou het voor Engeland misschien niet eens zo slecht zijn.

Kan je een keer met Foden op 10, Saka op links en Palmer op rechts. Of Saka op rechts, Foden op 10 en Gordon op links. Vooral die laatste zou ik opteren, dan kan je met meer diepgang spelen van Gordon...

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren