voetbalzone

Juicekanaal onthult ‘leugen’ van afwezige Dijks; Cocu eist minstens gesprek

Jeroen van Poppel12 mrt 2023, 20:47
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2023, 20:47
Advertentie

Mitchell Dijks heeft zich in een lastige positie gemanoeuvreerd bij Vitesse. De dertigjarige linksback meldde zich ziek bij zijn trainer Phillip Cocu en was daardoor afwezig in het verloren uitduel met Sparta Rotterdam (3-1). Volgens juicekanaal Reality FBI was Dijks helemaal niet ziek: de verdediger zou zijn gespot in het uitgaansleven in Purmerend. "Ik kan er niks meer mee dan eerst een gesprek voeren", reageert Cocu tegenover de Gelderlander.

Cocu bevestigt dat Dijks zich eerder deze week ziek meldde. "De clubarts heeft dat ook geconstateerd. Dinsdag had hij al klachten, woensdag was hij ziek." Zaterdag was Dijks dan ook niet van de partij in Rotterdam, waar Vitesse geen punten wist te halen tegen Sparta. De linkervleugelverdediger, die dit seizoen pas vijf keer in actie kwam, wordt in verlegenheid gebracht door foto's die opdoken bij Reality FBI. Dijks zou zijn gezien in een café in Purmerend.

Het juicekanaal suggereerde daarbij dat op achtergrond ook een privékwestie van Dijks een rol speelt. De ex-Ajacied zou samenzijn met Michelle Muntslag, de ex van Aaron Meijers, die onder contract staat bij Sparta Rotterdam. Het zou Dijks niet slecht zijn uitgekomen om de wedstrijd van zaterdag op Het Kasteel te missen, om zo Meijers niet tegen het lijf te lopen.

Vitesse verkeert ondertussen in grote problemen. De Arnhemmers staan op de dertiende plek in de Eredivisie nog drie punten boven de degradatiestreep. "In algemene zin zitten we niet te wachten op negatieve zaken, nu helemaal niet", reageert Cocu. "We moeten alle energie verzamelen om juist uit de sportieve problemen te komen. Ik kan en wil op voorhand nergens over oordelen. Ik ga met hem zitten. Ik ga ervan uit dat áls een speler zich ziek meldt, dat hij ook ziek is. Pas na uitleg kan ik een oordeel vellen.”

[stand:1]

{disclaimer_comments_off}

Bezig met laden …