voetbalzone

'Jullie, de media, gingen ervan uit dat Zlatan aangeslagen zou zijn'

Matthijs van Laar24 nov 2013, 09:30
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2013, 09:30
Advertentie

Laurent Blanc kan niet genoeg benadrukken hoe gecharmeerd hij is van Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits pikte ook zaterdagavond tegen Stade Reims op de valreep een treffer mee en staat inmiddels op acht treffers. Daarnaast was hij goed voor de assist bij de 0-1 van Lucas Moura. Van de uitschakeling met Zweden in de strijd om een WK-ticket, leek de boomlange spits dan ook geen hinder te ondervinden.

/

Volgens Blanc heeft Ibrahimovic dat boek echter meteen gesloten op het moment dat hij terugkeerde in Parijs. "Jullie, de media, gingen ervan uit dat hij aangeslagen zou zijn", verklaarde de coach na afloop van de 0-3 zege. "Dit is een geboren strijder. Als er gestreden moet worden, staat hij er en wil hij winnen. Hij wil altijd scoren en ook vandaag lukt hem dat weer."

Paris Saint-Germain is inmiddels al 34 duels op rij ongeslagen binnen de Franse landsgrenzen, maar van een onoverwinnelijk elftal wil Blanc nog niet spreken. "Mensen kijken naar ons in de hoop dat we een keer verliezen. Dat zal een keer gebeuren, maar we gaan er alles aan doen om dat moment zo lang mogelijk uit te stellen. Dit is voor mij als coach ook een periode om van te genieten. Ik weet namelijk ook wat het is als het een tijd lang slecht gaat."

Bezig met laden …