Juninho scoort in eerste wedstrijd na tien jaar met handelsmerk

Thijs Post07 jul 2011, 15:47
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2011, 15:47

Juninho Pernambucano vertrok in 2001 bij Vasco da Gama en terroriseerde in de jaren daarop de keepers van de tegenstander van zijn club Olympique Lyon. De koning van de vrije trap speelde de voorbije twee seizoenen voor Al-Gharafa in Qatar en keerde onlangs terug naar Brazilië. In zijn eerste wedstrijd bij Vasco da Gama scoorde de inmiddels 36-jarige Braziliaan met zijn handelsmerk.

Al in de tweede minuut van de wedstrijd opende Juninho de score tegen Corinthians, tot vreugde van de fans van de bezoekende partij. In zijn eerste optreden na tien jaar legde hij de bal klaar, gaf het ding de bekende zwabber mee en zag hij de bal met een stuit in het doel verdwijnen.

Drie punten leverde de doeltreffende vrije trap niet op, want Corinthians tekende twintig minuten later via Ralf voor de gelijkmaker. Nog voor de onderbreking zorgde Paulinho zelfs voor 2-1. Vasco da Gama staat inmiddels tiende in de rangschikking, met elf punten uit acht wedstrijden.