voetbalzone

‘Junior Malanda werd het slachtoffer van zijn foute vrienden’

Daniel Cabot Kerkdijk13 jan 2015, 13:43
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2015, 13:43
Advertentie

Dagen na de tragische dood van Junior Malanda wordt er steeds meer bekend over het fatale ongeluk van de middenvelder van VfL Wolfsburg. Het was namelijk niet de eerste keer dat er veel te snel met de auto van de talentvolle Belg werd gereden. In het half jaar voor het ongeluk werden liefst 21 bekeuringen uitgeschreven. Bij tien van die verkeersovertredingen reed Junior of zijn vriend Anthony D’Alberto, die meestal reed, meer dan tweehonderd kilometer per uur.

Malanda, twintig jaar, zat volgens zijn management ‘bijna nooit’ zelf aan het stuur. "Malanda werd het slachtoffer van zijn foute vrienden". Volgens Peter Smeets, begeleider van jonge talenten, spelen veel Belgische spelers met hun leven in het verkeer. "Het probleem ligt vooral bij de clubs. Die kijken de andere kant op of durven niet streng te zijn, uit vrees dat hun toptalent andere oorden opzoekt", zo laat hij dinsdag aan Het Laatste Nieuws weten.

Malanda lag (zonder gordel) te slapen op de achterbank. Hij was zijn PlayStation en smartphone vergeten mee te nemen voor het trainingskamp van Wolfsburg naar Zuid-Afrika. D’Alberto, een jeugdspeler van Anderlecht, reed veel te hard naar huis, verloor de macht over het stuur en raakte zwaargewond. Ook de andere passagier Jordan Atheba, voormalig speler van Standard Luik en nu zonder club, liep zware verwondingen op.


Bezig met laden …