voetbalzone

Junuzovic verlaat EL met opgeheven hoofd na fraaie assist op Barazite

Bart Kruyt16 dec 2011, 08:25
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2011, 08:25
Advertentie

Austria Wien slaagde er niet in om de groepsfase van de Europa League te overleven. De ploeg won donderdagavond met 2-0 van Malmö FF, maar omdat AZ gelijkspeelde tegen Metalist Kharkiv was dat niet genoeg voor de Oostenrijkers, die zich op de nationale competitie kunnen gaan richten.

Austria verliet de Europa League echter met opgeheven hoofd. De Oostenrijkers wonnen zoals gezegd met 2-0 van Malmö en aan het laatste doelpunt, gemaakt door Nacer Barazite, ging een prachtige assist vooraf. Zlatko Junuzovic zag de bal met een boogje op zich afkomen, maar bewees over een prima techniek te beschikken door Barazite met de hak in één keer vrij te spelen.

De Nederlander bleef oog in oog met Johan Dahlin rustig en maakte zijn elfde doelpunt in de Europa League, waarmee hij zich in een bijzonder rijtje landgenoten schaarde. In de Europa Cup-historie maakten slechts twee Nederlanders ooit nóg meer doelpunten in één seizoen dan Barazite: Jan Jeuring (twaalf goals bij FC Twente in 1972/73) en Ruud van Nistelrooij (veertien goals in dienst van Manchester United in 2002/03). Ruud Geels maakte er net als Barazite elf, voor Ajax in 1975/76.


Bezig met laden …