voetbalzone

Jürgen Klopp: ‘Ik kan een boek volschrijven over Simon Mignolet’

Daniel Cabot Kerkdijk06 jan 2019, 06:00
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2019, 06:00
Advertentie

Jürgen Klopp grijpt het duel van maandag in de FA Cup met Wolverhampton Wanderers aan om enkele basiskrachten van Liverpool rust te geven. De manager onthult alvast dat Simon Mignolet op Molineux mag keepen. Mignolet is in de competitie en Champions League tweede keus achter Alisson Becker en raakte afgelopen seizoen al zijn basisplaats kwijt aan Loris Karius, die deze voetbaljaargang aan Besiktas is uitgeleend.

“Ik kan een boek volschrijven over Simon. Met alleen maar goede dingen”, benadrukte Klopp in gesprek met Engelse media. “Wie de warming-up voor onze wedstrijd tegen Manchester City goed heeft gevolgd, zag dat hij zeven of acht ongelooflijke reddingen verrichtte. Ik dacht nog: laat de jongens nou wat vertrouwen krijgen door die bal erin te laten gaan.”

“Maar Simon pakte alles. Dat typeert hem. Hij is een fantastische prof.” Niet alleen Alisson krijgt rust. Daniel Sturridge en Divock Origi lijken aan het startsignaal te zullen verschijnen, net als Alberto Moreno en Adam Lallana. Rafa Camacho, Curtis Jones en de zestienjarige Nederlander Ki-Jana Hoever lijken de reservebank te kunnen halen. Laatstgenoemde, in de zomer overgekomen van Ajax, traint al enige tijd mee.

“We komen uit een zware periode. De jongens zijn in orde, maar we moeten nu wel wat wijzigingen aanbrengen”, erkende Klopp. “De jongens die niet week in week uit spelen, zorgen ervoor dat de kwaliteit van de trainingen ontzettend hoog blijft. Onze wedstrijden tussen ‘A’ en ‘B’ zijn ongelooflijk spannend.” Liverpool moest afgelopen donderdag tegen Manchester City (2-1) de eerste competitienederlaag van het seizoen incasseren. De voorsprong op de regerend landskampioen is daardoor geslonken naar vier punten.

Bezig met laden …