voetbalzone

Jurjus trekt boetekleed aan: ‘Ik ben in shock van wat ik heb laten zien’

Gijs Freriks13 mei 2018, 23:22
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2018, 23:22
Advertentie

Hidde Jurjus zal slecht slapen. De doelman van Roda JC Kerkrade leidde met een inschattingsfout de openingstreffer van Almere City in en verloor uiteindelijk met 1-2. Roda is hierdoor gedegradeerd en de 24-jarige Jurjus trekt het boetekleed aan.

De huurling van PSV spreekt voor de camera van FOX Sports van ‘een nachtmerrie’: “Dit is iets wat ik nooit mee wil maken. Al helemaal niet met wat voor rol ik erin vervul. Dramatisch”, aldus Jurjus, die zijn veertigste officiële wedstrijd voor Roda speelde. Daarin kreeg hij 73 doelpunten om de oren en hield hij zes keer zijn kooi schoon.

“Ik was niet de Hidde Jurjus die de meeste mensen hopelijk wel kennen van mijn goede tijd. Waar het vandaan komt? Als het belangrijk wordt, gaat het vaak goed. Zo heb ik dat altijd ervaren (…) Hier is weinig goed gevallen en dan ga je door een diep dal.”

“Ik ben in shock van wat ik vandaag heb laten zien. Ik kan hier wel gaan staan en niet eerlijk zijn. Maar dat ben ik wel. Ik heb een kutwedstrijd gespeeld en mensen een verschrikkelijke avond gegeven”, besluit Jurjus, die in Eindhoven nog een contract heeft tot de zomer van 2021.

Bezig met laden …