Jurriën Timber debuteert als invaller tijdens galavoorstelling van Arsenal

Wessel Antes20 jul 2023, 07:50
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2023, 07:50

Jurriën Timber beleefde woensdagnacht een allesbehalve spannend debuut bij Arsenal. The Gunners rekenden in Washington met 0-5 af met de MLS All-Stars, een samengesteld team van spelers uit de Major League Soccer. Timber kwam als invaller in het veld voor William Saliba en speelde uiteindelijk een klein half uur mee. Gabriel Jesus, Leandro Trossard, Jorginho (penalty), Gabriel Martinelli en Kai Havertz verzorgden de Londense productie. Ook recordaankoop Declan Rice maakte zijn eerste minuten als Gunner.

Doelman Roman Bürki (St. Louis City SC), Riqui Puig (Los Angeles Galaxy) en Christian Benteke (DC United) waren de bekendste namen in de basiself van de MLS All-Stars, terwijl voormalig Eredivisionisten Georgios Giakoumakis (Atalanta United) en Matt Miazga (FC Cincinnati) genoegen moesten nemen met een plek op de bank. Bij Arsenal zaten de drie topaankopen voor rust op de bank: Rice, Havertz en Timber. Havertz kwam bij rust in het veld, terwijl Rice en Timber tot de 65ste minuut moesten wachten.

Op dat moment stond het al 0-3. Arsenal kwam vroeg op voorsprong dankzij een fraai doelpunt van Jesus, die Bürki met een boogballetje wist te verrassen. Een afstandsschot van Trossard en penalty van Jorginho zorgden voor de tweede en derde Londense treffer. Met allerlei verse krachten in de ploeg slaagde het elftal van manager Mikel Arteta erin de score verder uit te breiden. Martinelli noteerde koelbloedig zijn eerste doelpunt van de voorbereiding, waarna Havertz zijn eerste doelpunt als speler van Arsenal mocht maken. Daarmee zorgde de Duitser direct voor een afgetekende eindstand: 0-5.