voetbalzone

Jurriën Timber staat in de basis tegen Man United en krijgt opvallende rol

Mart van Mourik22 jul 2023, 22:16
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2023, 22:16
Advertentie

De opstellingen van Arsenal en Manchester United voor het vriendschappelijke duel in New Jersey zijn bekend. Manager Mikel Arteta heeft een basisplek ingeruimd voor Jurriën Timber, terwijl Donny van de Beek genoegen moet nemen met een reserverol in het team van manager Erik ten Hag. De aftrap is om 23.00 uur Nederlandse tijd in het MetLife Stadium.

Waar Timber afgelopen donderdag nog genoegen moest nemen met een (verdienstelijke) invalbeurt, mag hij het ditmaal direct vanaf de aftrap laten zien. Het is overigens niet duidelijk wat de functie van de voormalig Ajacied wordt op het veld. Op papier lijkt hij de rechtsbackpositie te gaan bekleden, maar het is ook niet uit te sluiten dat Arteta een rol als extra middenvelder in gedachten heeft voor Timber. Als laatstgenoemde doorgeschoven wordt en naast Declan Rice belandt, dan vormen William Saliba, Gabriel en Takehiro Tomiyasu een driemansdefensie voor doelman Aaron Ramsdale.

Het middenveld van Arsenal wordt verder gevormd door Kai Havertz en Martin Ödegaard. Gabriel Martinelli gaat invulling geven aan de spitspositie, terwijl Bukayo Saka en Eddie Nketiah voor de aanvoer vanaf de flanken moeten zorgen. Arsenal werkte tot dusver drie officiële oefenduels af, waarvan er twee in een gelijkspel eindigden (1. FC Nürnberg en Watford) en één wedstrijd werd omgezet in een overwinning tegen de MLS All-Stars (0-5 winst).

Bij Manchester United staat doelman André Onana nog niet onder de lat, waardoor Tom Heaton de kans krijgt zich te laten zijn. Verder kunnen onder meer voormalig Ajacieden Lisandro Martínez en Antony rekenen op een basisplek, terwijl Van de Beek op de bank zit. Mason Mount krijgt de kans zijn kwaliteiten te tonen vanaf het eerste fluitsignaal. United won tot dusver beide oefenduels in de seizoensvoorbereiding: Leeds United (2-0) én Olympique Lyon (1-0) werden verslagen.

Opstelling Arsenal: Ramsdale; Timber, Saliba, Gabriel, Tomiyasu; Rice, Havertz, Ödegaard; Saka, Martinelli, Nketiah.

Opstelling Manchester United: Heaton; Wan-Bissaka, Varane, Martínez, Shaw; Mainoo, Mount, Fernandes; Sancho, Antony, Garnacho.

Bezig met laden …