voetbalzone

Justin Bijlow kan grote lach niet onderdrukken na vraag over Manchester United

Jonathan van Haaster12 jul 2023, 20:10
Laatst bijgewerkt: 12 jul 2023, 20:10
Advertentie

Justin Bijlow kwam woensdagmiddag een helft in actie namens Feyenoord in de oefenwedstrijd tegen Club Brugge (2-0 winst). Lange tijd leek het erop dat de doelman de voorbereiding van de Rotterdammers niet meer zou meemaken, daar hij hevig in verband werd gebracht met een transfer naar Manchester United. De club van manager Erik ten Hag koos uiteindelijk echter voor André Onana, die naar verwachting spoedig gepresenteerd wordt op Old Trafford. Na afloop van de wedstrijd stond Bijlow ESPN-verslaggever Sinclair Bischop te woord over zijn afgeketste transfer.

Bischop stelde de vraag of Bijlow deze zomer een transfer wil maken. "We gaan het zien", antwoordde de Oranje-international, die tegen Brugge de aanvoerdersband droeg. "Wat ik zeg: nu ligt mijn focus op Feyenoord en dat wil ik blijven doen zolang ik hier speel." Nadat Bijlow de vraag kreeg wat er klopt van de contacten tussen hem en Manchester United, verscheen er een grote lach op zijn gezicht. "Wat ik zeg: uit respect voor Feyenoord wil ik niet over andere clubs praten." Begin juli wist 1908.nl te melden dat Bijlow zijn zinnen had gezet op een vertrek naar Manchester, terwijl Feyenoord daar niet aan wilde meewerken.

Tot vergevorderde onderhandelingen tussen die clubs is het tot op heden echter überhaupt niet gekomen. Onder meer transfermarktexpert Fabrizio Romano wist te melden dat United en Internazionale goede gesprekken hebben gevoerd over Onana en dat een transfer van de voormalig Ajacied naar Engeland dichtbij is. "Ik wil me gewoon focussen op wat er nu bij Feyenoord gebeurt", stelt Bijlow. Ook op de vraag of het toch een teleurstelling is dat de transfer niet doorgaat, geeft Bijlow een ontwijkend antwoord. "Ik focus me op Feyenoord en we zien wel wat er gaat gebeuren."

Bijlow doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en kwam tot op heden tot 119 optredens in het eerste. Ook bij het Nederlands elftal lijkt hij inmiddels verzekerd van een plekje onder de lat, daar hij in de basis stond in de verloren Nations League-wedstrijden tegen Kroatië (2-4) en Italië (2-3). Bijlow krijgt dan ook de vraag of hij inmiddels toe is aan een nieuwe stap. "Ik heb altijd gezegd dat ik het hoogst haalbare wil bereiken en ik denk wel dat ik ooit een stap ga maken. Maar als dat dit jaar niet is, komt er nog wel een nieuwe kans. Ik focus me nu op Feyenoord en daar wil ik het ook verder bij laten." Bijlow staat in De Kuip nog tot medio 2025 onder contract.

Bezig met laden …