voetbalzone

Justin Bijlow lijkt Feyenoord definitief te verlaten: ‘Kwestie van dagen’

Jonathan van Haaster05 jul 2023, 22:32
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2023, 22:32
Advertentie

Volgens Chris Woerts is het zeker dat Justin Bijlow Feyenoord gaat verlaten voor Manchester United. De sportmarketeer vertelt bij De Oranjezomer dat de eerste keus André Onana te duur is en dat de club daarom bij Bijlow is uitgekomen. Volgens Woerts is het een kwestie van dagen voordat bekend wordt dat Bijlow naar United gaat.

"Bijlow gaat echt weg bij Feyenoord", vertelt Woerts. "Hij heeft een aanbieding gekregen van Manchester United, een hele goede aanbieding. Hij kan daar véél meer verdienen dan bij Feyenoord en nu moeten de clubs er nog uitkomen. Erik ten Hag is fan van hem. Hij wilde eigenlijk André Onana hebben, maar Internazionale vraagt zestig miljoen euro voor hem. Nu is het denk ik een kwestie van dagen voor Bijlow weg is." Woerts doet de geluiden dat Man United een bod heeft gedaan op Onana af als 'onzin'. Onder meer Sky Sports meldde woensdag dat United een bod van 45 miljoen euro heeft neergelegd bij Inter voor Onana.

"Ik denk dat het heel goed is voor Feyenoord dat Kökçü weggaat, dat Geertruida weggaat... 75 miljoen euro dadelijk voor drie jongens uit de jeugdopleiding." Kökçü vertrok eerder deze zomer naar Benfica, terwijl Geertruida onderweg lijkt naar RB Leipzig. Wanneer tafelgast Özcan Akyol vraagt naar de status van topschutter Santiago Giménez, blijft Woerts cryptisch: "Hij is op de Gold Cup." Presentatrice Hélène Hendriks vraagt zich af of Timon Wellenreuther, afgelopen seizoen reserve achter Bijlow, bij een vertrek van laatstgenoemde doorgeschoven wordt als eerste doelman. Woerts: "Nee, er komt een andere keeper", antwoordt hij stellig. "Ik denk dat Noppert, van Heerenveen... Waarom niet? Olij van Sparta, goede keeper. Dat lossen ze wel op."

Zondag bevestigde Voetbal International de berichtgeving van 1908.nl dat Bijlow wil vertrekken uit De Kuip. Feyenoord wil niet meewerken aan een transfer en wil zijn contract zelfs verlengen. Het lijkt er echter op dat een transfer naar Manchester United ophanden is. Bij die club stond David De Gea de laatste jaren onder de lat. De Spanjaard is echter niet meer onomstreden en is bovendien transfervrij, maar gesprekken over een nieuw contract lopen nog wel altijd. Voor een nieuw contract zal hij akkoord moeten gaan met een forse salarisverlaging.

Bezig met laden …