voetbalzone

Justin Kluivert en Rick Karsdorp in de wachtkamer bij AS Roma

Daniel Cabot Kerkdijk05 mrt 2019, 19:28
Laatst bijgewerkt: 05 mrt 2019, 19:28
Advertentie

Rick Karsdorp en Justin Kluivert horen woensdag pas vlak voor de aftrap van de return tegen FC Porto in de Champions League of een basisplaats bij AS Roma aan de orde is. Trainer Eusebio Di Francesco wil zijn opstelling pas op het laatste moment onthullen.

“Iedere speler in mijn selectie weet dat hij klaar moet zijn om te spelen. Vlak voor de wedstrijd kijk ik al mijn spelers in de ogen en dan weet ik wie er echt klaar zijn voor dit gevecht”, zei Di Francesco daags voor het duel in Oporto.

AS Roma won drie weken geleden in de Italiaanse hoofdstad het eerste duel in de achtste finales met 2-1, dankzij twee treffers van tiener Nicolò Zaniolo. Di Francesco weet echter dat Porto aan één doelpunt genoeg heeft om de laatste acht te halen.

Zijn ploeg verloor zaterdag de stadsderby tegen Lazio met 3-0, waardoor de toch al wankele positie van Di Francesco verder onder druk kwam te staan. “Het gaat niet om mij, het gaat om Roma. De derby heeft voor een mentale tik gezorgd, maar dit wordt een wedstrijd op leven of dood. Ik heb elf spelers nodig die gefocust zijn en het echte Roma kunnen laten zien.”

Bezig met laden …